МИРНА НОЋ У ХЕРЦЕГ НОВОМ, ВОДА СЕ ПОВЛАЧИ

Састанак Општинског координационог тијела, којем присуствују представници Службе заштите и спасавања и других општинских служби, почео је у 8:00 сати. Како су прије састанка за РТХН казали, ноћ је протекла мирно, није било већих интервенција, а вода се полако повлачи и водостај ријека нормализује.

Премда су све службе биле у приправности, за тим током ноћи није било потребе, а једина интервенција била је у Бјелским Крушевицама, гдје је дошло до мањег одрона, казао је Златко Ћировић, командир Службе заштите и спасавања.

– У односу на јучерашњи дан који је био веома лош за припаднике Службе заштите и спасавања и грађане, ноћ је протекла мирно. Нисмо имали интервенција, једина дојава је била за одрон на Бјелским Крушевицама и то смо упутили ка Стамбено комуналном. Надамо се да ће и дан бити миран, мада очекујемо падавине али не као јуче.

Подсјетио је да је јуче најкритичније било на кружном току у Мељинама, на дијелу гдје су у току радови па је дошло до закрчења тока потока Немила.

ФОТО: Архива РТХН

– Ту смо имали велики проблем да одчепимо тај дио, али уз помоћ радника Јубрива, у два наврата, успјели смо. Јуче је у јутарњим сатима било критично и у Зеленици због Опачице, али како је интезитет кише током дана слабио, тако се и водостај смањивао. Још један проблем је био на крају Игала, код стадиона, уз ријеку Суторину, било је основа за страх да ће изазвати штету, али на сву срећу није.

Током јучерашњег дана имали су три интервенције на испумпавању воде из објеката.

– Једна је била у Зеленици, друга на главном градском тргу и трећа у Игалу.

Били су спремни, у сарадњи са радницима Комунално стамбеног, да постављају вреће са пијеском као привремене бране, али до тога није дошло.

И Зоран Бијелић из Комуналне полиције каже да је ноћ протекла мирно и да је стање стабилизовано у свим дјеловима Општине гдје је током јучерашњег дана било критично.

Фото: З.Б., Опачица 31.03. 2022, на граници изливања

– Ниво Опачице је доста нижи. Било је неколико одрона од Каменара ка Бјелским Крушевицама. Ангажовали смо механизацију и тај пут је јутрос проходан. Није било већих материјалних штета али свакако ћемо током данашњег дана видјети да ли ће грађани пријавити посредством Кол центра штету на својим објектима, рекао је Бијелић.

Све пријаве иду путем Кол центра на број 19800 и по ријечима Бијелића, сходно организацији посла и распореду екипа на терену пријаве се распоређују ка њима, сачињавају се запсиници и ангажују се службе у циљу отклањања последица невремена.

– Пратићемо ситуацију а све екипе су у приправности, казао је Бијелић.

Метеоролози и данас најављују интезивније падавине у пријеподневним сатима, вјетар ће бити умјерен до појачан јужни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here