ЖКК „ПРИМОРЈЕ“: НАСТОЈАЋЕМО ДА ПОСТИГНЕМО ПОДВИГ

Руководство ЖКК “Приморје” са тренером Драганом Пргом, које је у досадашњем раду успјело да постигне бројне вриједне резултате, овог викенда се, пред својим навијачима у СЦ “Игало” налази пред новим доказивањем у регионалној женској кошарци за млађе категорије. Новљани су добили организацију final four-a WАBА лиге до 15 године, на којем ће, поред “Приморја“ наступити тиватски “Sea Stars”, загребачка “Трешњевка” и мађарска “Ratgeber akademija”. Биће то идеална прилика да се виде сјајне утакмице у којима ће наступити најбоље играчице у том узрасту.

Директорица ЖКК „Приморје“ Жељка Ратковић каже да је, као спортски радник, поносна што им је повјерена организација завршног турнира.

-Потрудићемо се да овај турнир, када је ријеч о организацији, буде успјешнији од свих досадашњих кошаркашких манифестација које је организовао клуб чији сам директор, и увјерена сам да је наша млада екипа заслужила да на свом терену одигра два најважнија меча у сезони. Ово ће бити прилика младим играчицама да још једном потврде свој квалитет и да се се на најбољи начин представе новским љубитељима кошарке и публици која ће их, надам се, подржати у постизању циља. Прижељкујем да “Приморје” оправда улогу фаворита, и да злато и шампионски пехар остану у Херцег Новом, поручила је Ратковић.

Ово је турнир који доноси неизвјесне дуеле, а „Приморје“ има велика очекивања, истиче тренер Драган Прга.

-У полуфиналу нас очекује дуел против великог ривала, екипе „Трешњевке“, гдје идемо на побједу. Надамо се великом финалу, иако нисам имао пуно времена да урадимо све што планирано, али ако се коцкице поклопе у правом тренутку онда је све могуће. Желимо да одбранимо домаћи терен пред нашом публиком и да на најљепши начин докажемо да смо заслужено ушли међу четири најбоља тима WАBА лиге, каже Прга.
У добром расположењу и са оптимизмом завршни турнир дочекују и играчице.

-Драго ми је што смо моје саиграчице и ја добиле прилику да преточимо свој потенцијал у квалитет, па смо добром игром стигле до завршнице. Сада желимо пехар и прво мјесто. Борићемо се да постигнемо подвиг. Идемо корак по корак, први је “Трешњевка”, а онда надам се финале, рекла је пред суботњи старт завршнице турнира један од главних адута тренера Прге, Јелена Булајић.

Сутра у првом полуфиналном сусрету од 17:00 сати играју „Sea Stars“ (Тиват)- „Ratgeber akademija“ , а два сата касније почиње сусрет „Приморје“ – „Трешњевка“. У недјељу од 11:00 сати игра се утакмица за треће мјесто, а финални сусрет почиње у 13:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here