Министарство спорта усвојило приговор СТК “Нови“ о избору предсједника савеза и поништило јунску одлуку  

Рјешењем Министарства спорта и младих од 5. децембра 2023. године поништена је одлука о избору предсједника Стонотениског савеза Црне Горе Жељка Шоћа донесена на Скупштини Савеза 25, јуна, због тога што избор није био спроведен у складу са одредбама Закона о спорту и  статута Стонотениског савеза Црне Горе.

Овом одлуком поништава се рјешење којим је у регистар спортских организација уписан као предсједник Савеза тада изабрани Жељко Шоћ. Такође, одлаже се извршење рјешења о именовану предсједника и упису у регистар Шоћа као предсједника СТС ЦГ.

Увидом у документацију надлежни у Министарству утврдили су да постоје одређена одступања и у овом случају је дошло је до поништења рјешења.

На нелигитимност одлуке Скупштине 25. јуна међу првима су указали челници из Стонотениског клуба „Нови“ дописом којим су указали да нови предсједник није добио потребну већину  од 25 присутних делегата, већ само 10 гласова, што није била половина од броја присутних као што је законом прописано.

-Немамо ништа против појединца, али потребно је поштовати законске прописе, истичу у СТК „Нови“ у коментару на одлуку Министарства спорта о поништењу одлука о избору предсједника Стонотенуиског савеза. За очекивати је сазивање новог Скупштине, како би се отклонили пропусти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here