Мини фудбал: Румуни најбољи, Подгоричанима 2. и 3. мјесто

Након пет дана такмичења, синоћ је на теренима спортског центра Полино Арене завршено шесто издања Лиге шампиона Европе у мини фудбалу за сениоре и ветеране. У конкуренцији ветерана, од 10 клубова, једини представник из Херцег Новог – екипа “Обилића” није се пласирала у полуфинале, послије половичног успјеха у петак, и пораза 6:2 од екипе “Глисандо “из Темишвара (Румунија).
Стријелци на овој утакмици за “Облић”су били Радован Ралевић и Неђељко Марковић. У другој утакмици побјеђена је екипа „ДОК-БМР“ из Шапца 4:3. Стријелци за “Обилић” су били: Стево Стругар, Радован Ралевић, Жељко Аџић и Неђељко Марковић. У суботу су поражени 4:2 од румунске екипе „Тазманшафт“. Двоструки стријелац за “Обилић” у овом мечу био је Милан Шабовић. Екипа Јована Лепетића такмичење је завршила побједом 7:4 против словачке екипе“Спартанс”, што је било недовољно за пласман у полуфинале.
На овом реномираном такмичењу у мини фудбалу за екипу “Обилића” су играли: Драган Тодоровић, Милутин, Илија и Бошко Кривокапић, Радован Ралевић, Трифун Дедајић, Неђељко Марковић, Јован Јововић, Дејан Р. Перовић, Стево Стругар, Милан Шабовић, Немања Љумовић, Небојша Краљевић, Жељко Аџић и Огњен Стаматовић.

У конкуренцији ветеранa екипа „Легендс“ (Румунија) је послије нерјешеног резултата 1:1, бољим извођењем пенала побједила „Тазманшафт“ 6:5, док је за треће мјесто „Глисандо“ побједила 3:1 „Лириаду“.

У конкуренцији сениора једно полуфинале је било црногорско, а у финале се пласирала подгоричких екипа „Дади градња“ која је била успјешнија од “Саборног храма” 2:1, на пенале, послије нерјешеног резултата 0:0 у регуларном дијелу. У другом полуфиналу „АЕК Орадеа“ је побиједила екипу „Ла Плате Де Цунде“ из Прага 3:1.
У утакмици за треће мјесто “Саборни храм” је, послије нерјешеног резултата 0:0 у регуларном дијелу на пенале побиједио 4:3 екипу “Ла Плате Де Цунде“. Првак Европе у Мини фудбалу за 2022 годину је „АЕК Орадеа“ који је у финалу био бољи резултатом 1:0 од екипе „Дади градња“.
Одлични организатори такмичења су били Игор Божовић и његови сарадници из Полино центра у Суторини.
.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here