Миловић: Новска листа пружа апсолутну подршку Покрету Европа сад

Новска листа је кредибилан партнер Покрета Европа сад и она се као таква показала и током предједничких и парламентарних избора, казао је посланик и члан предсједништва Покрета Европа сад Андреј Миловић.

Он је у емисији „У четири ока“ уреднице Нине Алорић казао да са Новском листом Покрет има можда и најбољу сарадњу.

-Они су од првог дана кооперативни, они разумију тренутак у којем се  држава налази, пружају нам апсолутну подршку и ми њима и то је примјер праве сарадње која треба да буде и која се дешава  онако како треба између политичких партнера. Могу рећи да смо задовољни односом Новске листе и од тога ће највећу корист имати грађани, казао је Миловић.

Сматра да Новску листу треба апсолутно подржати из централе да се ријеше горући проблеми у Херцег Новом, поготово оних, како је рекао, који су економско –медицинске природе.

– Бићемо још снажнији партнери и Херцег Нови ће осјетити бенефите те сарадње, рекао је Миловић и истакао да је Новска листа апсолутно за формирање Владе и да ту нема дилеме.

Он је казао и да ће СНП засигурно бити дио нове, 44. Владе а да коалиција За будућност Црне Горе из дана у дан доказује зашто не треба да буду партнер ПЕС-у у будућој Влади.

Говорећи о Институту Игало казао је да се проблеми у тој рехабилитационој установи морају почети рјешавати са позиције законодавства.

-Постоје одређене законске баријере по питању контроле државне помоћи да омогућимо да држава помогне Институту  и болници Мељине. Када се направе предуслови са позиције закона, када се направе измјене и допуне закона онда ћемо моћи да интервенишемо и тај проблем ријешимо. Ја се надам да ће медицински туризам поново заживјети у Црној Гори и да Институт треба да буде лидер медицинског туризма у Црној Гори, закључио је Миловић.

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here