Милош Коњевић: Новска листa против Резолуције

Предсједник ИО Новске листе Милош Коњевић упутио је саопштење, које преносимо у цјелости.

-Уз исказивање максималног поштовања према жртвама из Сребренице и свим жртвама рата у Босни и Херцеговини, изражавам своје неслагање са начином на који ће Црна Гора гласати у Њујорку.

Тема која ће бити на дневном реду данас већ је доживјела свој епилог и осуду како у међународним оквирима, тако и у парламентима Црне Горе и Србије. Актуелизовање ове теме годинама касније и вјештачко креирање политичке кризе, ни на који начин не може допринијети помирењу, сарадњи и стабилности нити Босне и Херцеговине, нити Црне Горе, нити региона у цјелини.

Као представник једне мале, локалне странке, осјећам да је Црна Гора поново жртва геополитике и пион у рукама великих играча. Умјесто да као мала држава на путу ка Европској Унији буде неутрална по свим контроверзним питањима у региону, и да чува унутрашњу стабилност, добросусједске односе и фокус на економски опоравак, Црна Гора се увлачи у замку декларација и заоштравање односа са комшијама из Србије и Републике Српске.

Цијеним и подржавам напоре које Влада Црне Горе улаже у економску политику, стабилизацију и опоравак друштва у цјелини. У исто вријеме, позивам све политичке актере, из било које странке да долазе, да отворе четворе очи на спољне политичке утицаје који поново дијеле и цијепају регион актуелизујући теме из времена када данашњи лидери црногорског друштва нису кренули ни у основну школу, наведено је у саопштењу предсједника ИО Новске листе, Милоша Коњевића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here