Миливој Дукић на 20. позицији завршио регату у Марсеју

ILCA 7 Mens World Championship 2024

Након три дана Меџик Регате у Марсеју, која је окупила 50 једриличара планете у олимпијској класи ILCA 7, Миливој Дукић и Илија Марковић оправдали су очекивања, где су на регатном пољу, на којем ће се одржати такмичење у једрењу током Олимпијских игара, заузели 20. односно 37. мјесто.

Велики број учесника са овог такмичења ће бити и на Олимпијским играма, на које су право учешћа изборила 42 најбоља једриличара свијета, а међу њима је и Миливој Дукић који од 2012. године по четврти пут учествује на најпрестижнијој спортској смотри на свијету.

После прва два дана такмичења, а уочи последњег, Миливој Дукић се налазио на 12. мјесту (38, 9, 4, 22), док је млади и изузетно талентовани Илија Марковић, који је проспект за Олимпијске игре у Лос Анђелесу, био на  37. мјесту (27, 38, 30, 34).

Побједникрегате у Марсеју је Џонатан Ваднаи из Мађарске, други је био Мет Верн из Аустралије, трећи Павлос Контидес, Кипранин који је члан Једриличарског клуба Морнар из Сплита.

Од осталих једриличара из региона, Жан Лука Зелко из Словеније је заузео 31. а Филип Јуришић из Хрватске 40. мјесто. Јуришић, Зелко и Дукић су учесници Олимпијских играра у Паризу овог љета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here