МИЛАТОВИЋ: НОВЕ МЈЕРЕ ЗА БРЖИ ОПОРАВАК ТУРИЗМА

Министар економског развоја Јаков Милатовић казао је да побољшање економске активности условљено епидемиолошком  ситуацијом.

– Драго ми је да је Министарство здравља било у могућности да омогући улазак у ЦГ без додатних захтјева и да омогући слободно кретање унутар ЦГ.  Надам се да ће слободан улазак у Црну Гору и слободно кретање унутар земље остати на снази- казао је Милатовић.

Према његовим ријечима, због ограничења уласка туриста у Црну Гору у трећем кварталу прошле године држава је изгубила око 450 милиона еура.

-Током љетњих мјесеци занемарљив број туриста био одговоран за трансмисију вируса унутар граница ЦГ али исто тако морамо бити свјесни да је сузбијање ширења вируса у земљи примарни фактор успјешног отварања граница – казао је Милатовић.

Сматра и да ће укидање забране међуградског саобраћаја викендом имати позитивне ефекте  на сектор угоститељства и зимску туристичку сезону.

Додао је да интензивно раде на креирању пакета подршке за привреду и грађане за први квартал ове године.

– Драго ми је да је Министарство здравља било у могућности да омогући улазак у Црну Гору без додатних захтјева и да омогући слобондно кретање унутар ЦГ.  Надам се да ће слободан улазак у Црну Гору и слободно кретање унутар земље остати на снази- казао је Милатовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here