ОНЛАЈН НАСТАВА ЗА СВУ ДЈЕЦУ ТОКОМ ПРВЕ СЕДМИЦЕ, ПОТОМ ПОВРАТАК У КЛУПЕ

Сва дјеца ће прву седмицу у другом полугодишту наставу похађати онлајн како би школе биле добро припремљене за повратак што већег броја дјеце у клупе, казала је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић на данашњој конференцији за новинаре.

Она је објаснила да је циљ Министарства здравља, ИЈЗ и Владе, да се што већи број дјеце врати у школске клупе, а онлајн настава сведе на занемарљив проценат, казала је министарка Боровинић Бојовић.

-Све вријеме одржавамо интезивне састанке међу представницима Владе и министарстава просвјете, здравља и Института за јавно здравље. Циљ је вратити дјецу у школу, у што већем броју, а онлајн наставу свести на занемарљив проценат, а у школама обезбједити адекватне услове како би се трансмисија вируса свела на минимум.

Како је казала, прва седмица онлајн наставе за све ученике потребна је да се све ставке у функционисању образовних установа доведу на потребни ниво.

-Услови које је прослиједио Институт за јавно здравље а односи се на процес одвијања наставног процеса је захтјеван и у школама се јављају и просторни проблеми организације као и кадровски. Наиме, у 70 школа које су мање је лакша организација, али у осталим школама је доста компликованија јер одјељења су подјељена у двије групе и имате двије смјене за свако одјељење. Зато ће сва дјеца прву седмицу у другом полугодишту наставу похађати онлајн како би се у том периоду обавила адекватна припрема у свим школама, казала је др Боровинић Бојовић.

На конференцији није било ријечи када ће почети друго полугодиште.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here