Михаило Пушара и Сергеј Колмаков прваци Црне Горе

Последњим девети колом данас на Цетињу завршено  je Првенство Црне Горе за млађе категорије у  шаху. Чланови херцегновског клуба Михаило Пушара (16) и Сергеј Колмаков (10) су нови прваци Црне Горе. Јана Ивовић (13) и Тодор Бјелица (12) и  Антонија Радовић (12) налазе се у средини табеле.

Кадет Михаило Пушара побједом над Катарином Ђукић црним фигурама освојио је прво мјесто са 8,5 поена и јединим ремијем против  другопласираног  Илије Миловић из Електропривреде (Никшић). Са  овим успјехом и новим рејтинг  бодовима  Пушара је близу освајања бала за титулу Фиде мајстора.

Одличан резултат постигао је и талентовани десетогодишњи Сергеј Кормаков који је недавно из Руске шаховске федерације приступио ШСЦГ. Он је у конкуренцији 45 играча остварио учинак од 8 поена из 9 одиграних кола и на тај начин понио епитет првака Црне Горе

На првенству Црне Горе за младе за узраст до 10, 12, 14, 16 и 18 година  у конкуренцији око 200 такмичара из 8 кола су сакупили:  Јана Ивовић  3,5 (-1), Тодор Бјелица 3,5  (-1) и Антонија Радовић  4 поена и пласирали се  се на средини табеле за своје узрасне категорије.

Постигнути резултати на Цетињу  су потврда доброг рада школе шаха  „Обрад Манојловић“ при клубу „Херцег Нови“ коју води МК Вукоман Церовић и добар допринос јубилеју клуба који ове године обиљежава 75 година постојања.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here