Идуће седмице почиње доградња Дневног центра у Суторини

Реконструкцији и доградња Дневног центра за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју у Суторини, чиме ће бити омогућено увођење сервиса 27+, почеће идуће седмице, казала је за РТХН секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић.

Подсјетивши да у сарадњи са НВО “Нова шанса у Новом” већ постоји дневни боравак, Самарџић је истакла  да је ријеч о веома значајном пројекту и сервису који је граду одавно потребан.

-Доградња Дневног центра је за општину Херцег Нови свакако значајна инвестиција, односно капитални пројекат, не само у смислу цијене извођења, него у смислу свега тога што ће тај будући дневни боравак 27 + значити за наше суграђане који имају дјецу са сметњама која су старија од 27 година. Ми смо већ такав пилот пројекат покренули у “Новој шанси”, гдје функционише дневни боравак на задовољство и нас из локалне управе, а вјерујем и родитеља корисника, јер све досадашње информације и инпути су заиста на високом нивоу. Велико хвала свима који тренутно раде у Дневном боравку и који, заједно са нама, покушавају да тај сервис помогне свима онима који су његови корисници, а већ помаже.

Средства су обезбијеђена из државног буџета а, након поновљеног тендера изабран је извођач који ће већ 25. јуна бити уведен у посао. Како је ријеч о објекту од општег интереса, имаће дозволу за извођење грађевинских радова и током сезоне.

-Први тендер Управе за капиталне пројекте је пропао, а други тендер је успјешно завршен и реализован. Потписан је уговор са фирмом “Еурозокс” и они би у уторак требали да почну да раде, односно да буду уведени у посао, како ми је јављено из Управе за капиталне пројекте. Они имају могућност и радиће читаво љето, прво зато што је то јако важан и значајан пројекат у чијој близини нема објеката којима би то сметало, а са друге стране Суторина, односно та локација је изузета од Одлуке о забрани градње током љета. Већ сам контактирала представнике Управе за капиталне пројекте, видјећу се са извођачима и са надзором, да заиста покушамо да потенцирамо важност овог пројекта и да се његова реализација што брже оконча, поручила је Самарџић.

Вриједност радова на реконструкцији и доградњи Дневног центра у Суторини процијењена је на 720.000 еура.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here