Матуранти заплесали квадрил и освојили срце града

Њих 180, ведрих и раздраганих, матураната СМШ „Иван Горан Ковачић“, заплесало је данас на Тргу Николе Ђурковића квадрил. Тачно у подне, уз прве тактове Штраусовог „Слијепог миша“, формације су се ређале, а плесом је зналачки руководила Сара Гига, матуранткиња и чланица КСЦ Диано.

Младост је након двије године опет окупила Новљане и госте подно новске Торе да заједно са њима прославе крај средњешколског образовања, казао је Василије Ћуковић, секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општине Херцег Нови и исказао задовољство што је традиција настављена.

Фото: Василије Ћуковић, секретар за друштвене дјелатности и спорт Општине Херцег Нови

– Плес матураната представља праву манифестацију љепоте и снаге са којом Херцег Нови корача ка будућности. Драге Новљанке и Новљани, наша је жеља да вас увијек прате радост и осмјеси којима сте данас освојили срце свога града. Нека ритам вашег живота буде енергичан и оптимистичан као данашњи квадрил. Пред вама су нови домети, амбиције, познанства и искуства. Шта год да су ваше жеље и избори, желим вам успјех и да постанете све што желите бити, а увијек и прије свега добри људи. Ако одлучите да останете у Херцег Новом вјерујем да ћете нам помоћи да овај град учинимо још љепшим мјестом за живот и одрастање. Ако изаберете да школовање наставите негдје друго, надамо се да ћете увијек са поносом истицати да долазите из Херцег Новог, казао је Ћуковић и честитао новој генерацији.

 „Заплешите најснажније, у име свих оних који нису могли бити на овом мјесту и плесати претходне двије године“, поручиле су водитељке програма Миа Мркаић и Вања Влаховић, матуранткиње и водитељке омладинске емисије РТХН.

Само младост може донијети толико енергије и радости и учинити да сви на Тргу прате њихов ритам. Емоције су помијешане, преплићу се и срећа и жал за растанком генерације.

Фото: Мареа Кривокапић, Виктор Воучко, Милица Глушац

– Једва смо дочекали овај тренутак, да се након пандемије короне скупимо и као генерација успијемо да се опростимо. Много смо срећни и задовољни што смо могли ово да организујемо, казала је Мареа Кривокапић будући студент фармације.

– Надамо се да ће све проћи како треба и да коначно почне љето и да уживамо у последњој матурској години, казала је Мареа.

– Мислим да смо у најбољем могућем стилу завршили школовање. Сви дијелимо једну исту емоцију, а то је срећа због нових пустоловина, искуства и завршавања једне етапе живота, казао је Виктор Воучко који ће од јесени бити студент маркетинга.

– Једва смо чекали да завршимо, искрено! Све је супер испало, нисмо очекивали да ћемо имати квадрилу до прије пар мјесеци. Када смо сазнали, веома брзо смо све спремили и одлично је испало, додаје Милица Глушац која гаји љубав према природним наукама што ће и бити њен избор даље.

Фото: Марио Мазреку

– Срећан сам што сам све завршио, са друге стране, подједнако сам и тужан што је овоме дошао крај. Ипак, знам да долази нешто друго и нешто ново, да почиње други дио живота, казао је Марио Мазреку будући графички дизајнер.

Квадрил су организовали СМШ „Иван Горан Ковачић“ уз подршку Општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here