Матуранти средње школе од сутра на екскурзији у Италији

Школска година у СМШ „Иван Горан Ковачић“ почела је уз реновиране учионице хемије и биологије, нова врата и прозоре на већини кабинета и уређене тоалете, а традиција је да ученици завршних разреда на почетку године иду на матурску екскурзију.

Како је за РТХН најавила директорица школе Љиљана Карановић, на екскурзију сутра у Италију креће 126 ученика завршних разреда.

Љиљана Карановић, директорица СМШ „Иван Горан Ковачић“

– Идемо за Италију, односно Болоњу, Сан Марино, Милано, Фиренцу, Венецију, волим да кажем да је маршрута чиста поезија. Крећемо сутра у 16 сати са платоа Института, као и увијек што радимо – наводи она.

Матуранте ће, уз родитеље и разредне старјешине, испратити и службеници Одјељења безбједности.

– Њхови људи ће сутра доћи да исконтролишу исправност аутобуса, ураде тестове и све што је потребно када је ријеч о безбјендости, али и да упуте ђаке на коректно понашање и шта је оно што се може, а шта не може у иностранству. И наравно, да нам пожеле срећан пут – казала је Карановић.

Истиче јако добру сарадњу са командиром Слободаном Ђокићем и херцегновским Одјељењем безбједности када је ријеч о превенцији вршњачког и других врста насиља.

– Они ће као и претходних, односно прошле и претпрошле године, сигурно обилазити нашу школу и двориште. Имамо редовне састанке са њима. Мислим да је то једна добра прича између школа, поготово наше, пошто смо једина средња школа, са дјецом узраста између 15 и 18 година, са Одјељењем безбједности Херцег Нови – сматра Карановић.

Иако календарски љето још увијек траје, Карановић истиче да је школа спремна за грејну сезону, јер су радови на котларници приведени крају.

Она је казала да уз Одјељење безбједности, школа одличну сарадњу има са Општином Херцег Нови и локалном Туристичком организацијом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here