Мандић: Једино савез „За будућност Црне Горе“ може демонтирати бивши режим

Парламентарни избори 2023

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић казао је на скупу коалиције „За будућност Црне Горе“ у Бару да једино тај политички савез може до краја демонтирати бивши режим. Истакао је да имају прилику да на овим изборима 11. јуна остваре оно што је требало након 30. августа и буду чинилац без кога се не може формирати нова Влада Црне Горе. Објашњава да људима треба рећи поштену и истиниту причу да не просипају гласове. Најгоре би било да дају свој глас некој странци која не може ући у Парламент, а онда на основу Донтове формуле тај глас заврши код оне странке за коју никада не би гласали”, рекао је Мандић.

Нагласио је да су имали озбиљан економски програм и 2020. године када су добили изборе и завриједили подршку народа, али да он није могао бити реализован јер нису били у Влади захваљујући амбасадама и њиховим локалним извођачима.

Спремни смо да радимо са нашим колегама и партнерима и нећемо се освртати на оно што је било у нашим односима, али видимо да стране амбасаде реализују један опасан план и да се ПЕС увеже са овим новим реформисаним ДПС-ом, као да ти млади људи и даље неће слушати Мила Ђукановића и Душка Марковића. То су те оптичке варке, као што је била оптичка варка са Позитивном Црном Гором гдје су за четири године завршавали неке своје приватне послове“, јасан је Мандић.

Подсјећа да су имали разговоре са озбиљним инвеститорима који су свјесни ситуације у којој се ЦГ налази и да се она више не може кредитно задуживати. Наглашава да су кинески инвеститори спремни да уложе 5 милијарди евра у пројекте на простору Црне Горе чиме би се отворило на хиљаде нових радних мјеста. Истиче да је им циљ да у ЦГ нема незапослених. Ако би неки амерички или европски инвеститори имали бољу понуду, пружили бисмо им прилику и да учествују у изградњи и финансирању хидроелектрана Комарница и Крушево, реконструкцији Луке Бар, завршетку ауто-пута према Београду, реконструкцији жељезничке пруге и отварању новог моћног соларног извора енергије и изградњу далеководног система везан за тај соларни извор енергије“, казао је Мандић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here