Од 1. јуна забрана кретања тротинетима током сезоне на шеталишту

Фото: Архива РТХН

Забрана вожње тротинетом на шеталишту током туристичке сезоне од Игала до Мељина утицаће на безбједност пролазника у фрекветном периоду, па би шеталиште и Обала Николе Ковачевића, требало да постане пјешачка комуникација.

Скупштинском одлуком која је усвојена прошле године у септембру, онемогућено  је кретање тротинетом на шеталишту Пет Даница и Обали Николе Ковачевића, од 1. јуна до 30. септембра, казао је за РТХН секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић:

– Одлуком је дефинисано  да је забрањена и вожња бициклом од 19 до 01 час иза поноћи на Обали Николе Ковачевића и шеталишту Пет Даница до Улице браће Педишић у Мељинама. Из одлуке су изузети бицикла и тротинети за дјецу. Служба комуналне полиције и Служба  за инспекцијске послове ће превентивно дјеловати, по питању провођења Одлуке, а касније ће, ако буде потребно, примјењивати репресивне мјере. Сви ће бити упознати да је забрањена вожња тротинетом, а да су бицикла забрањена када има највише шетача, објаснио је Сеферовић.

Одлуком о регулисању друмског саобраћаја на територији Општине Херцег Нови, такође је регулисано да  се тротинети крећу једносмјером улицом у истом правцу кретања возила:

– Саобраћај тротинетима није још регулисан законом, тако да је то проблем у цијелој Црној Гори. Очекујемо да ћемо ускоро добити тај закон који би третирао тротинете у саобраћају. Закон је у припреми, тако да ће тај сегмент безбједности у саобраћају  бити уређен законским одредбама, навео је Сеферовић.

Када се усвоји закон тада ће у локалном парламенту, у том дијелу прецизирати Одлуку о регулисању друмског саобраћаја.           

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here