Малишани из ЈПУ „Наша радост“ (Савина) посјетили Службу заштите и спашавања

Службу заштите и спашавања Општине Херцег Нови јутрос су у Ватрогасном дому у Мељинама посјетила дјеца из ЈПУ „Наша радост“ Херцег Нови, васпитна јединица вртића „Савина“ – средња група, саопштено је из локалне управе.

 Дјеца су обишла просторије Ватрогасног дома, извршена је презентација ватрогасних возила, употреба звучне и свјетлосне сигнализације, ватрогасне опреме приликом акција гашења пожара. Такође им је објашњен начин функционисања Службе заштите и спашавања и броја 123 за дојаву евентуалних пожара.

– Може се закључити да је ова посјета пружила дјеци предшколског васпитања могућност за активну, квалитетнију и бољу едукацију о опасностима које их могу евентуално угрозити приликом пожара и поступцима које требају предузети у таквим ситуацијама. Уз дјечије осмијехе и велико одушевљење, ова посјета се може оцијенити као веома успјешна и едукативна за ученике у смислу развијања свијести о опасностима, као и повећању личних интересовања – саопштавају из херцегновске Службе заштите и спашавања.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here