ЛУЧИЋ: ПРОЈЕКАТ ШКОЛЕ У ИГАЛУ СВЕ БЛИЖИ РЕАЛИЗАЦИЈИ

Општина Херцег Нови одржава интезивне контакте са свим ресорима укљученим у рјешавање проблема изградње школе у Игалу. Тим поводом делегација локалне управе прошле седмице посјетила је Министарство финансија.

Према ријечима вд директора Управе јавних радова Бора Лучића, подршку у реализацији овог пројекта пружили су Министарства финансија и просвјете, не само ријечима већ и дјелима.

– Управа јавних радова већ има у буџету предвиђена солидна средства за ову годину да може да се испројкетује и крене у изградњу, ако се буде радила нова зграда, или ако будемо ишли у санацију Дјечијег одјељења Института. Имамо локације и за градњу и за санацију постојећег објекта, видјећемо каква ће на крају бити одлука, али сви смо спреми да кренемо у реализацију – наводи он.

Лучић је мишљења да Игало, као мјесна заједница већа од појединих црногорских општина, заслужује нову школу.

– Школа на Топлој тешко да може да буде надограђена, већ су примјетне велике гужве, поготово са аутомобилима. Морамо да размишљамо о будућности, а што више дјеце, то је боље. Зато игралишта морамо да правимо гдје год је то могуће, а школе да буду адекватне и сигурне. Поготово ако погледамо ову ситуацију са короном, када морамо да имамо размак и све то. Морамо да мислимо о тим стварима и правимо школе које ће у будућности моћи да одговоре оваквим проблемима – истиче Лучић.

Поред дјечијг одјељење Института „Др Симо Милошевић“, у којем наставу већ похађа подручно одјељење ОШ „Дашо Павичић“, као могућа понуђена је локација у Рибарској улици – некадашњи „Бокин“ камп.

Изградња школе би требало да буде дио капиталног буџета Црне Горе за ову годину, који Влада Црне Горе мора усовјити до краја марта. Према садашњим процјенама, изградња нове школе коштала би између 3,5 и 4 милиона еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here