Локални Демократски фронт демантује саопштење Новске листе

Политички сукоб између представника локалног ДФ-а и Новске листе, започет током наставка 11. Редовне сједнице, настављен је у медијима, конференцијом за новинаре коју су одржали Божо Укропина и Иван Отовић, недуго након тога саопштењем Новске листе, а већ данас изјавама двојице чланова Нове српске демократије.

Како је за РТХН казао Божо Укропина, колеге из Новске листе у саопштењу нису демантовале нити један навод са конференције, већ су су изнели низ неистина. Демантује да је био члан Либералног савеза и ДЕМОС-а.

– У локалну политику ушао сам 2008. године у Демократски центар Боке и био ту док је постојала, веома кратко, на жалост. У СНП-у сам био шест година и за разлику од неких колегиница, нисам понио ни радно мјесто ни одборнички мандат. Што се тиче Нове српске демократије, ту сам од парламентарних избора 2016. године и то је прво што демантујем. Друго, никакво вјечно ВД стање у Градској луци немам, а то би требало да знају потпредсједник Коњевић из прошлог и овог мандата, као и савјетник из прошлог мандата Јован Суботић – наводи Укропина.

Истиче да је на ту функцију изабран легално путем конкурса након ВД стања које је трајало законских шест мјесеци.

Када је ријеч о оснивањима политичких партија, Укропина није желио да износи у јавност чињенице, већ ће, како је казао, то лично рећи члановима Новске листе.

Предсједник СО Херцег Нови, Иван Отовић наводи да се никада није изјашњавао као национални Црногорац са пописа и нити је икада био члан младих ДПС-а.

Он је казао да су на конференцији за новинаре исказани искључиво политички ставови ДФ-а, док су из Новске листе умјесто политичке аргументације користили најприземније методе блаћења.

– Не могу рећи да сам изненађен, знајући какви су поједини људи у предсједништву Новске листе, али сам се искрено разочарао у неке. Они се нису потписали, а ми смо јавно стали иза наших ријечи. Не знамо које је то предсједништво. За разлику од многих у Новској листи, од руководства до неких нових чланова, ја се никада нисам изјашњавао као Црногорац, већ увијек као Србин, без задршке и који се тако осјећао свугдје гдје је живио и у сваком периоду живота – наводи Отовић.

Истиче да је национално освјешћен, као Србин се изјаснио на попису 2011. године, демантује да је икада имао комуникацију са ДПС-ом.

– На основу чега су могли онакве бљувотине да износе пред јавност Херцег Новог? Већина одборника, односно сви сем једног, раде у локалној самоуправи, сваки дан се срећемо по ходницима Општине. Нека ми то кажу у лице. Што се тиче процедуре, Скупштина је вођена у складу са пословником. Многи из Новске листе морају да се запитају да ли су примљени у радни однос сходно законима Црне Горе и статуту Општине Херцег Нови. Да ли су се у њиховим случајевима поштовале процедуре? Како су добили радна мјеста, да ли путем конкурса или на неке друге начине? – казао је Отовић.

Укропина наводи да ће разговарати са свим коалиционим партнерима. Као хришћанин, како је казао, може да опрости али неће заборативи.

– Страховито ме иритира ко је Новљанин и ко је кад дошао у Херцег Нови, са пуним правом то причам, а камоли да некоме кажем као се интимн осјећа или како се пише, као Србин Црногорац, Хрват или Албанац. Они су грађанска, а ми смо национална партија, са јасним националним предзанком, па то не потенцирамо – казао је Укропина и додао да је чланове Новске листе упозорио на коалиционом састанку да не улазе у политички сукоб.

Сматра да у Новској листи желе предсједника Скупштине, а онда и предсједника Општине, истиче да је пред локалном политиком бруна година. Иван Отовић је на крају казао да очекује извињење појединаца који стоје иза јучерашњег, како наводи, бљутавог саопштења, које није утемељено на истинама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here