Локална управа ће санирати степеништа у ширем језгру Старог града

Општина Херцег Нови расписала је тендер за санацију постојећег степеништа у улици Луке Матковића. Вриједност радова је 75 хиљада еура са ПДВ-ом, а јавни позив је отворен до 3. октобра, када ће бити организовано отварање понуда.

Како наводи директор Агенције за изградњу и развој града Александар Ковачевић, локална управа је покренула иницијативу за санацију и уређење свих степеништа у ширем језгру Старог града.

Александар Ковачевић, директор Агенције за изградњу и развој града

– Тендер је расписан прошле седмице, вриједност јавног позива је 75 хиљада еура. Пошто је ријеч о санацији, идејни пројекат је завршен. Степениште ће бити поплочано каменом, биће постављен дио расвјете, тако да ћемо имати ново рухо још једних степеница у Старом граду – наводи он.

Степениште Луке Матковића

Ковачевић најављује да ће у наредном периоду уз завршетак радова на степеништу Елизе Дуковић, бити завршена и реконструкција степеништа Марка Војиновића.

– То су степенице које су значајне и које треба реконструисати на што бољи начин, а како је потребан и конзерваторски поступак, тај дио захтјева додатну пажњу. То брзо завршавамо, а за пар дана почиње и наставак реконструкције степеништа Елизе Дуковић, рок за завршетак је 15 дана од дана почетка радова. Дјелимично је било поплочано каменом, такво бити читаво степениште – прича Ковачевић.

Степениште Марка Војновића

Обиласком Шеталишта, у Агенцији су увидјели проблем око степеништа Ива Андрића, које се, како наводи Ковачевић, користи за све осим за пјешачку комуникацију.

– И оне ће бити уређене, а ријеч је о мини санацијама. Поставићемо ограду, смањићемо један подест бетонских зидова, односно оплата које су тамо постављене. Степениште ће добити и расвјету и наравно, бити поплочане каменом, тако да ће и та комуникација бити уређена – информише Ковачевић.

Поред тога, како додаје, у плану је реконструкција и степеница Ива Андрића, које воде од тунела према Музеју „Мирка Комненовића“.

3 COMMENTS

  1. Stepeniste 28 Oktobra od trga do setalista, zahtjeva podhitno rjesenje . Naime stajne ploce su se toliko izlizale da mali kontakt sa vodom imamo problem jer ljudi padaju i imaju ozbiljne i teske povrede, tu su u problemu i roditelji koji nose djecu u narucje i tih padova u tim momentima na zalost ima . Pa ako bi neko
    iz lokalne samouprave imao bar trunku razumjevanja za ovaj ozbiljan problem u centru grada. Hvala!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here