Љубавна прича Ива Андрића и Милице Бабић сутра у њиховој башти

Поетско-музички програм насловљен „Једна љубавна прича: Милица и Иво“, биће приређен сутра у 21.00 сат (недеља, 23. јун) у башти Куће нобеловца Ива Андрића.

Глумци Лидија Петроне и Дејан Ђоновић, уз ноте професорице хармонике Босиљке Кулишић и гитаристе Николаса Морете, дочараће публици љубавну причу Милице Бабић и Ива Андрића, њихове најсрећније године које су проживјели баш у Херцег Новом.

Прича је заснована на Андрићевим дјелима „Јелена жена које нема“, „Знакови поред пута“, на записима о Херцег Новом и писмима која је Иво слао Милици, жени коју је чекао скоро тридесет година.

Као што је ауторка текста, Витка Вујновић, једном приликом рекла о љубави и њиховим годинама проведеним у Херцег Новом: “то су заиста биле најсрећније године живота које су провели. То је похвала и Херцег Новом и њиховој љубави која је била необична, снажна, за цијели живот. Чињеница је да се Иво Андрић послије њене смрти није никада више вратио у Херцег Нови, а они који су га сретали кажу да је често помињао те херцегновске године.”

Овај музичко-сценски наступ први пут је изведен поводом 8. марта, Дана жена, као поклон града, а реализован је у организацији ЈУК Херцег  Фест, уз подршку Општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here