Љето 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано и топло. Вјетар слаб до умјерен, у јутарњим и ноћним сатима понегдје појачан, углавном сјевероисточни. На сјеверу, ујутру, по котлинама магла. Јутарња температура ваздуха од 6 до 21, највиша дневна од 22 до 33 степена.

СТРУЈА

Из Црногорског електродистрибутивног система за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски превоз функционише према утврђеном реду вожње и без кашњења овога јутра, а стигли су аутобуси превозника Божур из Београда, Лазаро и Голубић из Бања Луке, Виена из Модриче и Божур са Пала. Током јутра очекују се доласци сезонских линија из Лесковца, Јагодине, Руме, као и редовне линије из Београда, Крагујевца, Ниша, Новог Сада, Суботице.

Предивиђени су поласци Озлемаа који је у 7 кренуо за Београд, Ројал травел полази за Сплит у 8:10, Центротранс за Сарајево у 8:35, Божур за Дубровник у 9:30, а Јадранекспрес у 11:10, Југопревоз Гацко за Требиње у 12:10. У послијеподневним и вечерњим сатима поласци су за Београд, Нови Сад, Суботицу, Бања Луку, Модричу, Крагујевац… карата има у свим правцима.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома током данашњег дана седам летова за Београд. Поред тога планирани су летови за Истанбул, Вилњус, Дизелдорф, Париз, Кишњев, Манчестер, Праг, Кувајт, Лондон, Ригу, Тел Авив, Љубљану, Штутгарт, Франкфурт.

Са подгоричког аеродрома пет летова за Београд, као и летови за Беч, Варшаву, Истанбул, Барселону, Астану, Цирих, Катовице, Краков, Цирих, Манчестер.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Међународни брзи воз са станице Бар ка главном граду Србије полази у 9:00 и у 20:20, повратак је у 19 сати.. Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

Саобраћај се одвија по углавном сувим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона. Возачима се савјетује да возе опрезно и да поштују правила саобраћаја. На путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње.

Интензитет саобраћаја је умјерен до појачан.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 18  саобраћајних незгода у којима је пет особа задобило лакше тјелесне повреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here