Скупља вода из регионалног водоводног система

Влада је дала сагласност на Одлуку о висини цијена воде из регионалног водоводног система,  коју је донио Одбор директора ДОО „Регионални водовод Црногорско приморје“ на сједници од 18. јула.

У образложењу одлуке је наведено да Друштво од 2016. године није мијењало цијене воде, а да континуирано расте стопа инфлације у Црној Гори, па је Одбор директора донио Одлуку којом је утврдио  нове цијене воде, примјеном индекса потрошачких цијена у Црној Гори, званичних података Монстата, цијена деривата, електричне енергије итд.

Одлуком су утврђене цијене испоруке воде и то 0,40 еура за кубик за континуирану испоруку воде локалним водоводима, 0,56 еура  за испоруку воде преко шест мјесеци и 0,79 еура по кубику  за испоруку воде од три до шест мјесеци.

У дискусији је наглашено да ће примјеном новог цјеновника, у условима континуиране испоруке воде, приход Регионалног водовода бити већи за око 249.000 еура, што ће значајно олакшати пословање предузећа, док ће утицај повећања цијене на крајње кориснике бити готово занемарљив, јер ће рачуни за просјечан мјесечни утрошак воде од 20 кубика бити увећани само за 30 центи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here