Љето 2023: Сервисне информације

На југу промјенљиво и нестабилно, повремено киша, пљускови и грмљавина, локално су могуће обилне количине кише. Највише падавина се очекује у раним јутарњим сатима, нешто више кише поново током ноћи, а током дана и уз сунчане интервале. На сјеверу промјенљиво облачно са сунчаним периодима, повремно уз кишу, пљускове и грмљавину, нарочито ујутру, док се током дана очекују дужи периоди сувог времена. Вјетар мјестимично умјерен до јак, понегдје на ударе и веома јак, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 28 степени.

ЦЕДИС

Из Црногорског електродистрибутивног система за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

На главну станицу до 7:30 су стигли превозници Сембериа са Сокоца, Требава из Станара, Дуга Владимирци, Дервента из Босанског Брода, Необас Бања Лука, Виена из Модриче и Арива из Пожаревца. У наставку дана очекују доласке осталих превозника из региона.

Према реду вожње у 7 је за Београд кренуо Озлем, поласци редовних линија за Дубрвник су у 8:10 (за Сплит), 9:30 (Блу лајн и Божур), 11:10 и 14, а за Требиње 8:35 и 12:10. Први превозник за Бееград полази у 15 сати, а након тога све остале међународне линије за градове у Србији и Босни и Херцеговини.

Више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Овог јутра нема кашњења у доласцима ни у поласцима са црногорских аеродрома. Са тиватског први лет Жешову реализован је у 7:30, а планирани су летови ка Београду, Истанбулу, Дизелдорфу, Тел Авиву, Прагу, Манчестеру, Паризу, Јеревану и Луксембургу.

Са подгоричког први авиони за Тел Авив и Беч су полетјели, а у наставку дана планирани су летови ка Београду, Паризу, Варшави, Истанбулу, Братислави, Тирани, Алматију, Мемингену, Кишињеву, Милану, Атини, Билбау, Кракову, Ријаду.

Детаљније информације могуће је добити путем телефона – 032 670 930 (Тиват); 020 444 244 и 19880 (Подгорица).

ЖЕЉЕЗНИЦА ЦРНЕ ГОРЕ

Међународни брзи воз са станице Бар ка главном граду Србије полази у 9:00 и у 20:20, повратак је у 19 сати. Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

Нестабилне временске прилике са кишом условиле су да се саобраћа по мокрим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона. Из Ауто мото савеза возачима савјетују опрезну вожњу и поштовање правила саобраћаја. На путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње

До 15. септембра привремено се забрањује саобраћај теретних моторних возила, чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона. Саобраћај се за ову врсту возила забрањује сваког дана од 17:00 до 22:00 часа на дјеловима магистралних путева:

(ГП Дебели Бријег – Херцег Нови – Котор – Тиват (Кртолска раскрсница) – Будва – Бар – Улцињ – ГП Сукобин);  (Подгорица – Сотонићи – Петровац);  (Подгорица – Цетиње – Будва).

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодила се 21 саобраћајна незгода, у којима је пет особа задобило лаке повреде.

Детаљније информације могуће је добити путем телефона 020 234 999 и 19807.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here