Љето 2022: сервисне информације

Претежно сунчано, повремено уз малу и умјерену облачност. На сјеверу током јутра по котлинама могућа магла и повећана ниска облачност. Вјетар слаб до умјерен, у јутарњим и ноћним сатима понегдје и појачан, доминантно сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 11 до 25 степени.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи, данас ће у времену од 8:00 до 10:00 сати без напајања електричном енергијом остати потрошачи у насељу Њивице, најављено је из Црногорског електродистрибутивног система.

Ауто мото савез
Саобраћај је умјереног интензитета, обавља се по сувим коловозима уз мјестимичну јутарњу маглу у сјеверним предјелима. Додатан опрез је неопходн и на дионицама које пролазе дуж клисура и усјека, као и на путевима на којима се изводе радови. Због еколошке акције чишћења путног правца Жабљак-Шавник-Никшић-Даниловград данас је од 09:00 до 13:00 сати неопходна опрезна вожња и посебна пажња због безбједности учесника ове акције. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 13 саобраћајних незгода у којима су четири особе задобиле лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано 19 летова, а четири су за Београд. Јутарњи “Аir Montenegro” био је у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније “Аir Serbia” су у 8:35 и у 15:20. По два лета су за Беч, Варшаву и Истанбул, а остали су за Тирану и Каиро, Дортмунд, Катовице, Краков, Вроцлав, Будимпешту, Париз, Загреб и Милано. Из Тивта је планирано девет летова, а четири су за Београд; “Аir Serbia” у 11:50, 15:20 и у 18:40, а једини “Аir Montenegro” у 16:20. Преостали летови су за Истанбул, Тел Авив, Праг, Париз и Луксембург.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни сат времена, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:35. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јутрос су у наш град први стигли “Центротранс” са Пала, “Руле турс” из Скопља”, “Ласта” и “Банбус” из Београда. У 7:00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8:10 је полазак за Дубровник и Сплит, у 8:35 за Мостар и Сарајево, у 9:30 и у 11:10 за Дубровник, а у 12:10 за Требиње. Следеће очекују “Viena tour” из Модриче, “Blue line” из Новог сада и “Јадран експрес” из Београда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here