Љето 2022: сервисне информације


Умјерено до потпуно облачно и нестабилно, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином, понегдје се очекују и обилније падавине. На крајњем сјеверу и сјевероистоку очекује се знатно мање падавина и чешћи периоди сувог времена. Вјетар јужних смјерова, мјестимично умјерен до појачан, на ударе, првенствено у сјеверним предјелима, понегдје и јак. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 26 степени.

Ауто мото савез
Саобраћа се по мјестимично мокрим коловозима, а видљивост је мјестимично смањена по котлинама. На путевима дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне, а у зонама извођења радова повремена ограничења или обуставе. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, и поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се осам саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а пет особа лаке повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано 18 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи “Аir Montenegro” је био у 7:30, следећи је у 19:40, а компаније “Аir Serbia” су у 8:25, 15:20 и у 22:15. Tри лета су за Беч, два за Истанбул, а остали су за Тел Авив, Рим, Меминген, затим за Рим и Напуљ, Париз, Љубљану, Варшаву и Лондон. Из Тивта је планирано 14 летова, а половина је за Београд; “Аir Montenegro” у 8:00 и у 16:30, а “Аir Serbia” у 8:40, 11:55, 13:55, 15:20 и у 18:40. Преостали летови су за Кишњев, Брисел, Тел Авив, Истанбул, Берлин, Дубаи и Таљин.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни 50 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:15. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати, а мјеста има довољно. Локални возови саобраћају редовно, а дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

Аутобуски саобраћај
Све је мање путника, као и сезонских линија у аутобуском саобраћају. Јутрос су у наш град први стигли “Гага турс” и “Банбус” из Београда, “Viena tour” из Модриче, “Необас” из Бања Луке и “Руле турс” из Скопља. У 7:00 сати је кренуо “Ozlem tours” за Београд, у 8:10 је полазак за Сплит, у 8:35 за Сарајево, у 9:30 за Дубровник, а у 12:10 за Требиње. Следеће очекују “Ленс” и “Blue line” из Београда, па “Божур” из Суботице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here