У Херцег Новом 21 % више гостију него лани

DCIM100MEDIADJI_0232.JPG

У Херцег Новом тренутно борави 10 811 пријављених гостију, што је за 21 % више у односу на исти период прошле године.
Према подацима градске Туристичке организације, странаца је 9 976, а домаћих гостију 835.

У домаћинствима је смјештено 6 158 туриста, међу којима је само 15 из Црне Горе. У хотелима одмара 4 613 гостију, од којих су 3 793 из иностранства. У ауто камповима у нашем граду је регистровано 40 странаца, док у хостелима нема пријављених гостију.

Да је посјета хотелима и даље добра потврђују из хотела Војводина и АЦД који су биљежили добру попуњеност.

Замјеник директора хотела Војводина Душко Зејак задовољан је сезоном, посебно када се узме у обзир да је нови власник објекат преузео у априлу, а са радом су почели 6. јуна.

– Гости су претежно били из региона који су и раније долазили, из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске. Спортска дешавања која су била у граду допринијела су да имамо госте и из Румуније, Италије, Холандије, Молдавије и Украјине, казао је Зејак.

Хотел Војводина располаже са 380 лежајева, а током сезоне биљежили су и попуњеност до 96%.

-Рестрикција воде је сада у септембру утицала да нам доста резервација буде отказано. Планирамо да радимо до 25. септембра. Тренутно је у току колонија сликара. Од октобра нови власник планира реконструкцију објекта у постојећим габаритима и подизање услуга на већи ниво, казао је Зејак.

Према ријечима Мире Чекеревац из хотела АЦД задовољни смо постигнутим током туристичке сезоне.

Очекивања су била мало већа  с обзиром на резултате остварене у 2019., али ипак смо задовољни. Гости су углавном били из Западне Европе, Аустралије, Њемачке, Летоније, Литваније, Естоније и око 10 % са простора бивше Југославије, казала је Черевац.  

И тренутно биљеже добру попуњеност.

-Добра попуњеност биће до краја октобра, а након тога у новембру и децембру  немамо неких посебних најава.

Ако епидемиолошке мјере дозволе планирају да организују и Дочек Нове године, а Чекеревац истиче да увјек имају добру попуњеност за вријеме Празника мимозе, када већином долазе гости из Србије и Босне и Херцеговине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here