Љето 2022: Сервисне информације

Промјењиво облачно са сунчаним интервалима, мјестимично има услова за кишу или пљусак и грмљавину, у сјеверозападним и западним предјелима понегдје могуће већ током јутра. Вјетар слаб до умјерен и промјењив, послијеподне или током ноћи мјестимично умјерен до појачан, сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура ваздуха око 21, највиша дневна до 36 степени.

Ауто мото савез Црне Горе
Учеснике у саобраћају очекује умјерена, током дана појачана фреквенција возила. Возачима се савјетује опрезна вожња и избјегавање путовања у најтоплијем дијелу дана. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних незгода у којима су три особе задобила теже, а пет особа лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице су планирана 23 лета, а четири су за Београд; компаније “Air Serbia” у 8:35, 15:20 и у 20:35, а “Аir Montenegro” у 18:30. По два лета су за Варшаву и Каиро, а по један за Беч, Тирану, Дортмунд, Меминген, Катовице, Краков, Вроцлав, Лондон, Будимпешту, Париз, Милано, Загреб и Јереван. Из Тивта је планирано 15 летова, а шест их је за Београд; “Аir Serbia” у 11:50, 14:05, 15:20, 18:40 и у 19:20, а “Аir Montenegro” у 16:50. Остали летови су за Истанбул, Штокхолм, Тел Авив, Праг, Париз, Лондон, Луксембург, Дизелдорф и Осло.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни сат и по, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 9:00 сати. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати а, и поред гужви, мјеста углавном има. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јутрос су у наш град стигли први стигли ”Гага” из Чачка и из Београда, “Требава” из Станара, СТП “Дервента” из Босанског брода и “Viena tour” из Модриче. У 7:00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8:10 ће “Royal travel” за Дубровник и Сплит, у 8:35 “Центротранс” за Сарајево, у 9:30 “Чазма” и “Blue line” за Дубровник, а у 12:10 “Југопревоз” за Требиње. Следеће очекују доласке са Пала, из Ваљева, Скопља, Београда, Босанског брода, Пожаревца, Јагодине, Крагујевца, Крушевца, Куманова, Бијељине, Новог Сада и осталих градова. Има доста гужве, па карте треба обезбједити пар дана раније.

Трајект
На трајектном прелазу су ових дана гужве, али нема дужих задржавања. По љетњем реду вожње саобраћај се на трајектном прелазу Каменари – Лепетане одвија непрекидно, 24 сата. У функцији је свих шест трајеката који полазе на сваких 15 минута са обје стране обале. Цијена карте за мало путничко возило је пет еура, комби и минибус 10,50, аутобус 17,50, шлепер 25,50 еура…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here