Лига шампиона у мини фудбалу почиње вечерас у Полино Арени

ФОТО: www.facebook.com/eurominifootball

Херцег Нови ће од вечерас до недеље бити домаћин Лиге шампиона у мини фудбалу. Ријеч је о такмичењу које организује Европска минифудбал федерација.

Као и Европско првенство у мини фудбалу, одржано у новембру 2014. године и ово такмичење је повјерено Полино центру из Суторине. 

У шестом издању Лиге шампиона, а први пут ван граница Европске уније, учествују 24 екипе подијељене у шест група.

Црногорски представници су клубови из Подгорице Спортско братство Саборни храм и Дади Градња. Док ће Лигу шампона у  конкуренцији 40+, коју чини 10 екипа, престављати МФК Обилић из Херцег Новог

Екипа СК Братство Саборни Храм игра у групи А са клубовима Сипа Сарајево, 7patrioti (Словачка) и Prestige (Албанија), док ће Дади Градња играти у групи Ц, а ривали су Magufana (Грчка), Dynamis (Молдавија), FC Laguna (Чешка).

Групу Б чине: Beerbasha (Азербејџан), La Plate де Cunde (Чешка), Аеk Oradea (Румунија), DXC Technology (Бугарска). У групи  Д ће играти: Flamingos (Грчка), ЕХС Mobile Ochota (Пољска), Red Meat Tadiran (Израел), SZP C DSE (Мађарска).

У групи Е су: Terra Trak (Бугарска), Liten (БиХ), ATS (Албанија), Todr Pet Bau Team (Бугарска).

Групу Ф чиниће: Old Boys (Румунија), MNE Višković Automobili (Хрватска), Interdnestrcom Tiraspol (Молдавија) и International Kickers (Аустрија).

У Лиги шампион старости играча изнад 40 година, у групи А играју Обилић Херцег Нови, ДОК-БМР (Србија), Spartan (Словачка), MAV Glissando (Румунија), Tazmannschaft (Румунија),  док ће у групи Б играти Hashove (Бугарска), Partizán (Словачка), Лириада (Румунија), Легендс (Румунија) и Super Club AS (Италија).

Пласман у осмину финала, након пет кола, избориће по двије првопласиране и четири најбоље трећепласиране екипе из свих шест група.

На стартгу турнира играју СК Братство Саборни храм и Сипа Сарајево, вечерас у 20 сати.

Прије почетка првог меча биће уприличена церемонија свечаног отварања, а такмичење ће отворити предсједник Мини фудбалске федерације, Борислав Александров и предсједник Општине Стеван Катић

Сви мечеви биће одиграни на теренима Полино центра у Суторини.

Прво коло је на програму је вечерас од 20 до 24 часа. У осталим данима термини утакмица су од 8 сати изјутра до 23 сата.

ФОТО: Европска минифудбал федерација

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here