Левајац и Хаџиахметовић побједници стонотениског турнира у Херцег Новом

У организацији СТК „Нови“ Стонотениског савеза Црне Горе, под покровитељством општине Херцег Нови, у Спортском центру Игало је одржан други  стонотениски турнир „Херцег Нови опен 2022“.

На турниру је у свим узрасним категоријама учествовало 250 такмичара из седам земаља, а највише су показали Димитрије Левајац у мушкој и Емина Хаџиахметовић у женској конкуренцији.

Левајац је у финалу био бољи од Филипа Радуловића члана СТК „Нови” 3:0. У полуфиналу Левајац је побједио Марка Поповића из Србије, који је такође члан „Новог“ са 3:0. Филип Радуловић побједио је Енглеза Кристофана Дерана 3:2. Поражени полуфиналисти су освајачи бронзаних медаља.

У женској конкуренцији побједница је Емина Хаџиахметовић из Сарајева која је у финалу побједила Марију Гњатић из Приједора 3:1. Хаџиахметовић је у полуфиналу побједила Џану Биоградилић из Сарајева 3:1, а Марија Гњатић је била боља од Снежане Ћулафић из Подгорице 3:0.

У апсолутној категорији подјељене су и  вриједне новчане награде.

Јуниори и јуниорке

Сјајан финални меч између  Фатиха Карабахакуа и Раифа Факића завршен је резултатом 3:0 у корист Карабаxакуа.  Беранац  Андреј Милошевић је са Кејдијем Калајаем завршио на трећем мјесту.

И јуниорке су играле на високом нивоу. У узбудљивом финалу, Зана Биоградлић је побједом 3:1 над Маријом Гњатић дошла до титуле шампионке. Треће мјесто дијеле Ерна Субашић и Сузана Милошевић.

Спортски центар – Херцег Нови опен

 Кадети и кадеткиње

Новљани су показали доминацију, и у новском финалу је Јакша Кривокапић савладао клубског друга Луку Карановића. Анес Бехлули и Арон Каналић су подјелили треће мјесто

Емина Церић је побједом над Аном Сладоје постала шампион ХН опена за кадеткиње, а треће мјесто дијеле Зана Алијевић и саира Ханџић.

Млађи кадети и кадеткиње

Шампион млађих кадета је Ади Муратовић, који је у финалу побједио Марка Мичића 3:1. Треће мјесто припало је Нидалу Башићу и Ресулу Смаилију. Ана Сладоје је побједом над Таном Цитаку прва шампионка ХН Опена за млађе кадеткиње. Анастасија Вујовић и Миа Живановић дијеле треће мјесто.

Најмлађи кадети и  кадеткиње

Шампион Ресул Смаили је у финалу савладао Олтија Бехлулија 3:0

Треће мјесто дјеле Дарис Мујић и Новљанин Милан Вучетић.

Улцињанка Лара Фанета је побједом над Калином Божовић дошла до злата, а треће мјесто припало је Ивони Томашевић.

Ветерани

Побједници по категоријама су: Драган Ђорђевић (40-49),  Амер Муфтић (50-54), Ален Пушић (55-59), Милан Бојанић (60-64), Жељко  Басарић (65-69), Слађан Сврзић (70+) и Дара Кнежевић, (жене 42+)

Организатори, СТК „Нови“, задовољни су квалитетом турнира и одзивом играча, а за септембар најављују још један турнир у Игалу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here