КВАРОВИ НА КАБЛУ И ПРЕОПТЕРЕЋЕЊЕ МРЕЖЕ УЗРОЦИ НЕСТАНКА СТРУЈЕ У ИГАЛУ

Становници Игала, који живе у непосредној близини вртића “Наша радост”, данас у 14:30, након три дана прекида, добили су струју.

Разлог проблема у напајању корисника у Игалу је био због више кварова на каблу (ПП41 4×120), саопштили су из ЦЕДИС-а и навели да је дежурној служби 18. марта пријављен квар једне фазе на изводу у МБТС “Дјечији вртић Игало”, у 19:05.

-Наше екипе су, одмах по пријави квара, изашле на терен и замијениле осигурач од 250 aмпера, након чега су корисници добили уредно напајање. Квар је поново пријављен 19. марта у 07:45, након чега су наше екипе замијениле два осигурача од 250А у трафостаници и успоставиле уредно напајање корисника. Дежурној екипи, пријављен је квар 19. марта у 14:30 сати, који је настао усљед преоптерећења, када је дошло до прегоријевања осигурача у трафостаници, који су претходно замијењени. Екипа је одмах изашла на терен, испитала кабл и лоцирала мјесто квара. Том приликом екипе су утврдиле више кварова на каблу, што је захтијевало додатно вријеме за његово отклањање. Екипе ЦЕДИС-а су у недјељу, 20. марта, привремено уградиле нови кабл (СКС 4×70) од трафостанице до мјеста пресјека кабла и пропуштене су двије фазе али је, због превеликог оптерећења, врло брзо оштећен новопостављени кабл, када је дошло до новог прекида у напајању у 18:05. Екипе су данас наставиле са санирањем квара који је отклоњен у 14:30, образложили су за РТХН из ЦЕДИС-а.

Истичу да су њихове екипе од прве пријаве квара биле не терену и пружиле максимум, како би безнапонско стање трајало што краће.

– Међутим, због низа околности и кварова који су резултат преоптерећења мреже долазило је до нових проблема у снабдијевању корисника. Из свега наведеног се не може рећи да је око 40 мјерних мјеста, са којих се напајају корисници у дијелу Игала, било без електричне енергије три дана, навели су из ЦЕДИС-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here