ВАТЕРПОЛО: ГОЈКОВИЋЕВИ ПУЛЕНИ И САВЕЗ ПРЕД ВЕЛИКИМ  ИЗАЗОВОМ

Фото: ВПСЦГ

ФИНА је и званично саопштила да ће Црна Гора бити домаћини финалног турнира европских квалификација за Свјетску ватерполо лигу од 28. до 30. априла. На турниру у Подгорици игра осам најбољих репрезетација старог континента. У четвртфиналу се састају Црна Гора – Француска, Хрватска –Италија, Србија – Грчка и Мађарска – Шпанија.

Три најбоље селекције пласираће се на финални турнир Свјетске лиге крајем јула у Француској, а пласман су већ избориле селекције САД, Аустралије, Канаде, Бразила и домаћина Француске.

– Ово је велико признање ФИНЕ за наш Савез, јер се ради о једном од најпрестижнијих сениорских такмичења, а на базену „Морача” бориће се најјаче селекције овог спорта. Урадићемо све да љубитељи ватерпола уживају тих дана у Подгорици и да покажемо, по ко зна који пут, да смо одлични домаћини. Ово је само почетак организације великих такмичења у Црној Гори, рекао је предсједник Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе, Ђуро Марић.

Селектор Владимир Гојковић је оптимистичан.

– Биће то изузетно добро такмичење, наш циљ је да се што боље преставимо. Имамо добру генерацију. Успостављамо неки континуитет великих тамичења. Оптимисти смо, вјерујемо у наше момке и њихов таленат, поручује Гојковић.

Титулу у Светској лиги брани селекција Црне Горе, а са турнира у Подгорици, три селекције ће изборити пласман на финални турнир, јер је Француска као домаћин сигуран учесник завршнице овог престижног такмичења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here