Кривокапић преко Хрватске до циља

Фото: КСЦГ

Кадетска кошаркашка репрезентација Црне Горе са селектором, Новљанином Рајком Кривокапићем и суграђанином Драженом Античевићем који је његов први помоћник, испунили су циљ и обезбједили опстанак у А дивизији Еропског првенства.

Меч одлуке да се не нађу међу три селекцеје које се селе у Б дивизију био је јучерашњи сусрет са комшијама из Хрватске. Прву побједу на првенству у Скопљу 72:65 (11:23, 25:13, 8:16, 18:13) у првом мечу борбе за пласман од 9. до 16. мјеста, прославили су сви као да је освојена титула. Сви сусрети у Скопљу, осим оног са Италијом, били су у егалу али није било среће.

И сусрет са Хрвтском почео је лоше по пулене тренера Кривокапића. Ривал је имао предност 23:9, али се нису предавали и предвођени Давидом Мирковићем преокренули су  резултат на 29:27. Играло се потом кош за кош и на полувремену је резултат био 36:36.

Слична игра је била и у другом полувремену, да би важну побједу репрезентативци Црне Горе обезбједили у последњој дионици.

Црногорски кошаркаши у наставку шампионата играће за пласман од деветог до 12. мјеста, а први ривал, у петак у 21:00 сат, биће Пољска, која је савладала Холандију 80:65.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here