Црна Гора без полуфинала

wpolo.me

Непријатно изненађење десило се синоћ јуниорима Црне Горе на Свјетском првенству у Београду, у најважнијем мечу – четвртфиналу, гдје су  поражени од репрезентације Холандије 12:7 (3:2, 2:3, 4:1, 3:1) и остали без прилике да се боре за медаљу коју су прижељкивали.

У првом полувремену била је равноправна борба. Након двије четвртине  резултат је био нерјешен 5:5, али у наставку се одбрана Црне Горе потпуно урушила. Холандија је без већих проблема успјела четири пута да савлада одбрану Црне Горе и поведе 9:6  и било је јасно да Црну Гору чека јако тежак посао у настојању да стигне до преокрета.

Голове за Црну Гору постигли су: Неђо Баштрица два, Данило Ступар, Павле Кривокапић, Владан Вукићевић и Лазар Вукићевић по један. Нерјешива енигма за црногорску одбрану био је  Дион Хереман са четири, односно Ларс Тен Брок са три гола.

У наставку првенства, Црну Гору очекује борба за пласман од петог до осмог мјеста, а први ривал је данас, од 17:30, селекција Хрватске.

Холандија ће у полуфиналу играти са Србијом која је побједила Хрватску 12:7, док ће у другом полуфиналном мечу, снаге одмјерити Мађарска и Шпанија.

Мађарска је побједила Италију 11:4, док је Шпанија славила против Грчке 9:8.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here