Кривичнa пријавa против малољетника због продаје дроге

Фото: Илустрација

Службеници Одјељења безбједности Херцег Нови су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, лишили слободе једну особу због сумње да је извршила кривично дјело одузимање возила, док је против једне малољетне особе поднијета кривична пријава због сумње да је извршила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, саопштено је из Управе полиције.

Јуче је лишен Р.П. (40) из Републике Србије због сумње да је извршио кривично дјело одузимање возила. Он је, сумња се у ноћи између 11. и 12. јануара у мјесту Зеленика, користећи непажњу оштећеног који је оставио кључ у контакт брави управљача, ставио возило у погон и одвезао се са лица мјеста. Организованом претрагом терена возило је пронађено јуче у јутарњим часовима и враћено власнику, а осумњичени је убрзо лоциран и лишен слободе.

Криминалистичка полиција у Херцег Новом је, поступајући по наредби надлежног судије, извршила је претрес стана и других просторија које користи малољетна особа стара 17 година. Претресом је пронађена материја тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, дигитална вага и новац у износу од око 100 еура, за који се сумња да је стечен уличном продајом наркотика. Одузета дрога биће предмет вјештачења у Форензичком центру.

По налогу државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици против ове малољетне особе поднијета је кривична пријава због сумње да је извршила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

1 COMMENT

  1. Оно што је забрињавајуће је да чак и млађи тинејџери у Херцег Новом без проблема купују цигарете и масовно пуше, вејпују и користе бели прах по имену „снус“ који је у слободној продаји на трафикама, а делује као замена за никотин – утрљава се у десне, па се деца навикавају од малих ногу на коришћење стимуланса. Законски се снус у Црној Гори не третира као дрога, иако то уопште није наивна супстанца. И нико не реагује, али се после људи чуде кад та иста деца крену са марихуаном и наставе са новим и све већим изазовима…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here