Богат књижевни програм Херцег феста и ове године у Дворани Парк

Књижевне програме у организацији Херцег феста планиране у овој години отворила је промоција књиге Перице Ђаковића „Христос се роди: Божићни интервју са блаженопочившем митрополитом Амфилохијем (Радовићем)“. Како би обогатили књижевни репертоар, у кровној установи културе у Херцег Новом успоставили су сарадњу са издавачким кућама из Београда и Новог Сада.

Књижевни програм Мирјане Бобић Мојсиловић на прошлогодишњем Празнику мимозе оставио је сјајан утисак, па је и за ову годину планиран долазак реномираних књижевника из региона, прича за РТХН урединца Дијана Кривокапић.

Дијана Кривокапић, уредница књижевних програма у ЈУК Херцег фесту

– У припреми је програм са списатељицом Ведраном Рудан, а за најмлађе сусрет са писцем Љубивојем Ршумовићем. Успоставили смо сарадњу са издавачком кућом Лагуна из Београда и Академска књига из Новог Сада, како би обогатили књижевни репертоар за ову годину. У плану је и организација промоција дјела аутора добитника НИН-ове и Андрићеве награде – наводио она. 

Новљане богат књижевни програм очекује и након Празника мимозе, најављује Кривокапић.

– На захтјев читалачке публике припремићемо сусрет са једном од најчитанијих књижевница у региону, Бранкицом Дамјановић. Ова година је и у знаку обиљежавања 80 година од смрти научника Николе Тесле. Планирамо да припремимо сусрете са познатим предавачима Културног центра Новог Сада. Биће организован и програм познатог хрватског историчара Горана Шарића – казала је Кривокапић. 

Током претходне године у организацији Херцег фест приређено је 36 књижевних програма, а представили су се, између осталих, Мирјана Бобић Мојсиловић, Љиљана Хабјановић, Тихо Даниловић, Босиљка Пушић, Јован Маркуш, Горан Гоцић, Небојша Драшковић, Тиа Дожић Чамџић, Шпиро Живковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here