Брза саобрaћајница непотребна Херцег Новом

Планирана траса брзе саобраћајнице изнад Херцег Новог

Уз саобраћајну обилазницу чију изградњу планира Општина, стручни тим Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма у Просторни план Црне Горе уврстило је двије опције изградње брзе саобраћајнице у залеђу Херцег Новог.

На тај сегмент, међутим, Савјет за ревизију на концепт  Просторног плана, након већ упућених сугестија и примједби, поново је упутио негативно мишљење.

Како је за РТХН казао члан Савјета за ревизију на концепт Просторног плана испред Општине Херцег Нови и савјетник за архитектуру и урбанизам у Агенцији за изградњу и развој, Ранко Ковачевић, брза саобраћајница била би вишак, јер су у локалној управи већ предвидјели изградњу обилазнице изнад Сушћепана, преко Пода до Зеленике.

Ранко Ковачевић, члан Савјета за ревизију на концепт Просторног плана испред Општине Херцег Нови

– Брза цеста, како је планирано, креће негдје од Дебелог бријега, кроз Ратишевину, преко Каменог, око Ластве, пролази тунелом испод Репаја и излази на мост на Вериге. То је била једна траса. Они су међутим, испланирали још једну, која би, такође, кренула од Дебелог бријега, али би се одвајала у зони Сасовића, излазила на Змијице, преко мора долазила у Забрђе и даље према тиватској општини – објашњава он.

Ковачевић наводи да за овај план није обављено детаљно снимање, већ је само изабран коридор, који би у залеђу блокирао око хиљаду хектара земље, јер брза цеста укључује по двије траке за оба смјера.

– Траса великим дјелом иде близу, а негдје и кроз насеље. Док се не одреди тачна траса те саобраћајнице, нико ништа не може да гради, посебно што је у плану и крак преко Луштице, који заузима још више земље и то на Забрђу, што је у визури из града – наводи он.

Просторни план Црне Горе предвиђа и ауто-пут преко Чева, Подгорице ка Скадру, који би преузео већи дио транзитног саобраћаја.

– Уколико би имали тај ауто-пут, који би преузео транзитни саобраћај, односно све који возе преко наше територије, а није им циљ Херцег Нови, нама та брза саобраћајница не треба. Ружи нам пејзаж, блокира територију – сматра он.

Ковачевић очекује да ће стручни тим ресорног министарства озбиљно уважити мишљењe Савјета.

– Након овог концепта, они треба да раде нацрт плана, за који су у обавези да поштују мишљење Савјета – истиче он.

У току је израда пројектне документације за заобилазницу од Суторине до Зеленике, коју ће финансирати Управа за капиталне пројекте. Вриједност вишегодишњег капиталног пројекта који је кандидовала Општина Херцег Нови је око 20 милиона еура.

2 COMMENTS

  1. Samo nam još nedostaje paradoks Buridanovog magarca koji nije mogao da se oprijedjeli između dva podjednako udaljena plasta sijena, pa je lipsao od gladi. Tako će izgleda biti i sa trasom zaobilaznice HN. Dok se stručnjaci nagode u vezi trase, turisti će ljeti satima stajati u kilometarskim kolonama i pržiti jaja na Suncu.

  2. Треба да размишљате на дуже стазе. То су одлуке за наредних 50 година и више. Потребна су нам оба пројекта. И обилазница Суторина-Зеленика и брза цеста од Дебелог Бријега. Плански ријешите како најбоље струка зна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here