КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ИЗВРШНОГ ДИРЕКТОРА „ВЕКТРА БОКЕ“

Службеници Управе полиције су током децембра поднијели четири кривичне пријаве против четири особе због сумње да су дјелима из области привредног криминала причинили материјалну штету буџету Црне Горе у износу од око 473.000 еура.

Кривична пријава је поднијета против М.П. (66) из Подгорице због сумње да је извршио кривично дјело оштећење повјериоца у продуженом трајању.

Он је, сумња се, у својству вршиоца дужности извршног директора АД „Вектра Бока“ из Херцег Новог, током 2020. и 2021. године, у тренутку када су жиро рачуни наведеног привредног субјекта били у блокади од стране више повјерилаца међу којима су Управа прихода и царина и Општина Херцег Нови, тачније када је наведени привредни субјект постао неспособан за плаћање, у намјери да оштети друге повјериоце дао налог да се закључи више уговора о цесији.

На основу тих уговора, потраживања која је АД „Вектра Бока“ имала према својим дужницима, М.П. је уступио одређеним повјериоцима наведеног привредног субјекта и на тај начин их ставио у повољни положај у односу на остале повјериоце.

У истом периоду, у истој намјери  М.П. је дао налоге и да се дио потраживања које је АД „Вектра Бока“ имала према својим дужницима, а на основу закључених уговора о цесији, уступе неосновано другом привредном  субјекту „Плажа Бока“ д.о.о. Херцег Нови чији је оснивач АД „Вектра Бока“.

Обзиром да „Плажа Бока“ д.о.о. није имала потраживања према АД  „Вектра Бока“ а све у намјери да изигра или оштети повјериоце АД „Вектра Боке“, на тај начин су оштећени повјериоци АД „Векра Бока“ у укупном износу од 466.028 евра.

Осим наведеног, кривичне пријаве су поднијете и против двије особе које су извршиле кривично дјело грађење објекта без пријаве и документације за грађење,  а против једне особе поднијета је кривична пријава за кривично дјело фалсификовање исправе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here