Которанин Ернес Сенадовић поново најбржи у трци карића

Трка карића „Каротрц 2024“ оправдала је епитет најузбудљивје у региону. Уз нова правила, на старој траси дугој око 700 метара, од Градске кафане до Шквера такмичило се 66 једносједа, 39 двосједа и око 20 машкараних карића.

Побједнике у категорији једносједа није одређивала једна, већ три вожње, па је борба за медаље била доста тежа него претходних година, али је ново правило донијело и више узбуђења и драматичности.

Шампион петог издања овог такмичења је прошлогодишњи побједник, Которанин Ернес Сенадовић са временом 1:56, њему је припала новчана награда од 250 еура, а како је поставио и нови рекорд стазе, освојио је додатних 100 еура. Друго мјесто заузео је Дејан Кустудић (1:59) и добио 200 еура, док је трећи био Ђорђе Даниловић (2:20), који је освојио 150 еура новчане награде.

У категорији двосједа најбржи су били Ернес Сенадовић у Немања Кустудић, који су добили 300 еура, друго мјесто и 250 еура припали су Ђорђу Даниловићу и Ивану Почанину, а треће мјесто и 200 еура Дејану Кустудићу и Дражену Радановићу.

Најатрактивнији за гледаоце свкако су били намашкарани карићи: „Воз“ екипе Паб Гот, „Рокери с Морачу“, „Формула“, „Бетмен“ и „Мјесна музика Ђеновићи“. Њима су организатори подијелили по 150 еура новчаних награда.

Најбржи женски учесник била је четрнаестогодишња Ана Кашћелан, која је освојила вечеру за двоје у пицерији Тач. Најстарији такмичар био је Зоро Мартинети, а њему је припала вечера у коноби Шквер за двоје. Најспорији је био Требињац Милош Милошевић, а стазу је прешао за 6 минута и 10 секунди. Најмлађи такмичар био је Велимир Павловић стар 14 година, а освојио је вечеру за двоје у пицерији Мотив, као и двије картнг вожње. Најатрактивнију вожњу приредиле су „Прве у кривину“, односно Василиса Вујовић и Марија Шпирто, а уз симпатије публике, освојиле су и по једномјесечну чланарину у теретани и по вожњу картингом. За најљепше име карића проглашен је „Спичигуз“ Мирка Вујовића и Данијела Роловића.

Сенадовић је након трке истакао да је прошле године организација била одлична, али да је ове године све подигнуто на виши ниво.

Ернес Сенадовић

– Презадовољан сам. Ове године је боље друштво, боља организација, противници. Све похвале за организатора – казао је он.

Предсједник НВО Машкаре, која организује ово занимљиво такмичење, Иван Пеулић казао је да је уз нова правила новитет велики дисплеј на кривини код пицерије Тач.

Иван Пеулић, предсједник НВО Машкаре

– Девет најбољи ушли су у финале, од њих су се бирала тријица најбржих, тако да смо у том дијелу појачали мало доживљај и свима дали могућност да се тркају још једном. Хтјели смо да дамо шансу свима и да најбољи пређу у други па у финални трећи круг, гдје су се тројица борила за прва три мјеста – наводи он.

Трка карића од првог издања носи карактер међународне, а ово последње то је у потпуности потврдило.

– Ове године појавило се преко 20 иностраних такмичара. Нису остварили неке значајне резултате, али су показали да смо као град добри домаћини, а као организатори да можемо да одрадимо ово на најбољи могући начин. То је заправо показатељ зашто они прелате толико километара. Због тога поздрав за Србију, Хрватску, Босну и Херцеговину и наравно Црну Гору, јер смо имали такмичаре и са сјевера  – казао је Пеулић.

Организатори за следећу годину обећавају још квалитетније такмичење, а очекују и већи број учесника.

За добру атмосферу на старту био је задужен DJ Zblex, док је публику на Шкверу одличном свирком забaвљао бенд Milky way.

Такмичење су подржали Општина Херцег Нови и многобројни спонзори.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here