КОТОР У ИЗБОРУ ЗА НАЈБОЉУ ЕВРОПСКУ ДЕСТИНАЦИЈУ 2021

Eвропска организација European Best Destination и ове је године организовала избор за најбољу европску дестинацију, а на попису се међу номинованих 20 дестинација, нашао и Kотор.

Дестинације, осим Котора, које су ове године у избору су Цавтат, Беч, Рим, Kефалонија, Париз, Лофотен, Kанарски отоци, Гибралтар, Капри, Корнвал долина ријеке Дордогне, Тахити, долина ријеке Соче, Тубинген, Kападокија, Гент, Сибиу, Брага и Фиренца. Гласање се одвија путем  повезнице до 10. фебруара https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2021/

Ова организација  додјељује и право кориштења лога „ European Safest Destinations 2021“ дестинацијама с  малом инциденцијом Ковида-19, а с обзиром на добру епидемиолошку ситуацију од самих почетака пандемије, Котор је добио и ову вриједну ознаку, односно помоћ и алат за промоцију дестинације.

Портал European Best Destinations је организација са сједиштем у Бриселу, а главне активности организације укључују промоцију европске културе и туризма. Обраћајући се публици путем онлајн-канала, портал има важну улогу у промоцији Европе као број један дестинације у свијету, а нуди и туристичке информације за више од 355 европских дестинација.

фото:портал Општина Котор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here