Копитовић постигао гол за бод спаса ФК “Игало”

На растанку од својих навијача ове сезоне фудбалери “Игала” су данас послијепоне у претпоследњем 35. колу Друге лиге играли нерјешено 1:1 са екипом „Берана“, и стигли на Солилима до злата вриједног бода који им је осигурао опстанак у овом рангу такмичења.

Све што је вриједило да се види и памти са ове утакмице десило се у последњих десет минута регуларног времена и пар минута надокнаде.
Човјек одлуке био је Бојан Копитовић, који је ушао у игру у 81. минуту, само минут послије вођства гостију, када је Василије Осмајић „заледио срца домаћих навијача“ и најавио могућност продужење стрепње за друголигашки статус до краја првенства. Одлично набачену лопту из корнера искусни стријелац је у 88. минути утакмице искористио и савладао голмана гостију Филипа Бабовића. С обзиром на остале резултате у овом колу Копитовић је овим голом обезбједио циљ екипе тренера Петра Гушића и играње у Другој лиги и наредне сезоне.

Са друге стане и гости су потврдили другу позицију која води екипу Ивице Ћулафића у бараж за Прву лигу. Славило се у обје свлачионице, што се веома ријетко виђа истовремено на једном мјесту.

Остали резултати 35. кола Друге лиге: “Грбаљ” – “Отрант Олимпик” 0:0, “Подгорица” – “Бокељ” 1:0 и “Зета” – “Ком” 0:1. У овом колу слободна је била екипа “Младости ДГ” која је два кола прије краја изборила прволигашки статус.
Табела: “Младост” 53, “Беране “ 48, “Ком” 46, “Бокељ” и “Подгорица” по 44, “Игало” 38, “Отрант Олимпик” 37, “Грбаљ” 36 и “Зета” 33 бода.

У последњем 36. колу 25. маја играју: “Бокељ” – “Игало”, “Младост” – “Грбаљ”, “Отрант Олимпик” – “Зета” и “Ком” – “Подгорица”, а слободна је екипа “Берана”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here