“Јадраново” сребро златног сјаја на Црници

Екипа херцегновског “Јадрана” освојила је у Шибенику сребрну медаљу на завршном турниру Регионалне лиге за кадете узраста до 14 година (играчи рођени 2009. и млађи). На базену Црница надметало се 10 екипа из три земље. Из Хрватске су учествовала четири клуба, а из Црне Горе и Србије по три.

Екипе су биле подијељене у двије групе. У групи А су играли: “Јадран” (ХН), “Медвешчак” (Загреб), “ПОШК” (Сплит), “Бањица” (Београд) и “Валис” из Ваљева. Групу Б су чинили: “Будва”, “Будућност” (Подгорица), “Шабац”, “Јадран” (Сплит) и “Соларис” (Шибеник).

Ватерполисти “Јадрана” су одлично игали и поклекли су тек у финалу, које су изгубили 16:13 на петерце од екипе “Шапца”; послије регуланих 32 минута резултат је био 12:12.

“Јадан” је у групи постигао следеће резултате: “ПОШК” 21:4, “Бањица” 10:12, “Медвешчак” 12:11 и “Валис” 21:6, заузевши друго мјесто. Прва је била “Бањица” са 12 бодова, други “Јадран” са 9, трећи “Медвешчак” са 6, четврти “Валис” са 3 и последњи “ПОШК” без бодова.

У суботу вече “Јадран” је у полуфиналу играо против првопласираног из Б групе, имењака из Сплита, и побједио 15:7. Екипа тренера Филипа Андрића била је пуно боља. Прву четвртину су добили 2:0, другу и трећу су ријешили у своју корист по 5:2, и водили 12:4 уочи последње четвртине, која је завршена 3:3. Стријелци за екипу са Шквера су били: Љубо Сијерковић 4, Милош Никезић и Димитрије Милић по 3, Вукашин Гојковић, Павле Марковић, Стефан Вранеш, Миодраг Суботић и Иван Чолић по гол.
У другом полуфиналу “Шабац” је побједио “Бањицу” 15:12.

У данашњем финалу са “Шапцем” у регуларном дијелу резултат је био нерјешен 12:12 (3:3, 3:3, 3:3, 3:3), а након извођена петераца (1:4) Новљани су поражени 16:13. Стријелци за Јадран: Стефан Вранеш 4, Димитрије Милић и Љубо Сијерковић по 3 и Милош Никезић 2 гола. Једини гол из петерца постигао је Стефан Вранеш. За најбљег голмана на турниру проглашен је голман “Јадрана” Страхиња Вранеш.

Друго мјесто и сребрну медаљу освојили су: Страхиња Вранеш и Дејан Лазаревић (голмани), Никола Супић, Владимир Жмукић, Павле Марковић, Милош Никезић (капитен),Љубо Сијерковић, Димитрије Милић, Вукашин Гојковић, Андрија Сладовић, Стефан Вранеш, Вук Радановић, Миодраг Суботић и Данило Ћурчија.

Коначни пласман: за треће мјесто – “Бањица” – “Јадран” (Сплит) 13:10, за пето мјесто – “Будућност” – “Медвешчак” 11:10, за седмо мјесто – “Валис” – “Соларис” 11:8 и за 9 мјесто – “Будва” – “ПОШК” 15:11.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here