Коњевић: Док сам ја крварио за данашњу слободу, ви сте 30 година били у ДПС-у и сједали у скуте Милу Ђукановићу

Предсједник Извршног одбора Новске листе, Милош Коњевић одговорио је одборнику УРА Николи Радману на данашње излагање на сједници СО Херцег Нови.

– Имам потребу да реагујем на данашњу прозивку одборника Николе Радмана у Скупштини Општине Херцег Нови, на тему ко је основао Новску Листу. Новска листа је основана на Савиндан 2012. године и основао сам је лично ја, Милош Коњевић, који сам покренуо иницијативу са неколико мојих другова. Изашли смо на изборе храбро и самостално те 2012. године и гласовима Новљана изборили парламентарни статус и одборничко мјесто у Скупштини општине у најтежим данима политичке борбе у овом граду.

Ни те 2012. године, ни 2014, ни 2017. године, поред свих притисака црногорске мафије, нисмо поклекли, нисмо се продали и нисмо одступили од нашег пута и политичког дјеловања. Све што сам прошао као Милош Коњевић, читав пакао политичког живота свих ових година, не бих пожелио нити стоти дио тога никоме.

Када говорите о подјелама у граду, и о томе на чијој је страни Новска листа, знајте да је Новска листа на страни Новога. Доласком на власт 2017. године, у истом мандату, дочекали смо у Херцег Новом и тијело Леополда Мандића, и добили орден Светог Саве првог реда за обнову Његошеве школе и Топаљске комунитади. О мом раду као потпредсједника Општине свједоче многи грађани свих вјера и нација, па чак и ви којем је међу првима асфалтирана улица, иако нисте били мој политички истомишљеник. По мом и мишљењу свих чланова наше странке, Новљанин је свако ко воли Херцег Нови.

Господине Радман, ја у вама не видим непријатеља, и нисам никада имао нити један проблем са вама, али се неке ствари ради грађана овог града морају знати. Ко је Милош Коњевић, ко је Никола Радман и мора се знати једном за вазда, ко је основао Новску Листу, наводи у саопштењу предсједник Извршног одбора Новске листе, Милош Коњевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here