Одабрани побједници у акцији „Излози причају најљепшу бајку”

У избору за најљепше украшен излог под називом „Излози причају најљепшу бајку”, у организацији ТО Херцег Нови, прву награду, односно 300 еура и рекламу на порталу sharemontenegro.com освојио је Паб „Гот”.

Жири је образложио да се „Гот” издвојио поштујући наведене критеријуме, као објекат који је на креативан начин задовољио тражену форму.

Награда публике, која је додјељена на основу броја лајкова на ФБ страници ТО Херцег Нови, припала је Јованки Стаменковић за угоститељски објекат „Јокина кужина”, која је освојила 678 лајкова. Специјална награда жирија ноћном клубу „Каза”, који је освојио сет професионалних фотографија Милоша Самарџића. 

У категорији осталих привредних субјеката за најбоље украшни излог, прва награда и новчани износ од 500 еура припала је продавници „Anabella candy and gift shop”. Друга награда и новчани износ од 300 еура припао је фризерском салону „Рајка”, док трећи најбоље украшени излог према избору жирија има бутик “Paff” који је осликао споствену празничну причу. Награда је 150 еура.

Акција је, како је казао Далибор Вуковић из ТО Херцег Нови, била подстицајног карактера и имала је циљ да представнике херцегновске привреде стимулише да ангажманом, маштом и креативношћу уреде излоге и стаклене површине и тиме допринесу креирању бајковите и идиличне слике Херцег Новог.

– Можемо рећи да смо зајендичким снагама у томе успјели, ако у обзир узмемо да је ово прво издање, имали смо чак 16 учесника. Врло је реално очекивати да ћемо наредних година имати и више, да ће ова акција да расте и да ће вјероватно једнога дана постати дио традиције – поручио је он.

Задовољство није крила Јованка Јока Стаменковић, мада, како каже, није очекивала награду, јер се касно пријавила на конкурс.

– Волим да украшавам и зна се да је моја радња, не само за Нову годину, већ и у вријеме карневала увијек је украшена у вријеме прољећа, зиме. Увијек је ту неки украс. Ова акција је стварно добар доживљај, људи су се потрудили да овај град буде још љепши, иако је најљепши на свијету – навела је она.

Власница “Анабела” шопа, Александра Вујисић прича да није очекивала награду, али се потајно надала, јер сваке године декорише свој излог.

– Испратимо све могуће празнике, тако да сам се обрадовала када је акција покренута. Стварно је дивно и зао стале учениске и цјелокупан град, да га декоришемо. Прелијепо је кад се унесе мало атмосфере – казала је Вујисић.

Конкурс је био отворен до 23. децембра, а пријавило се 16 представника привреде. Најбоље је бирао жири у саставу Кристина Милатовић, Олга вукмировић и Анита Шимић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here