Конференција Кенова изазвала велико интересовање туристичких посленика

Дводневна Кенова конференција на тему „Дигитални маркетинг у туризму” почела је данас у Херцег Новом и одмах на почетку показала да су идеја и тема веома интересантни туристичким посленицима у Црној Гори. Одзив је био одличан, па су првом предавању присуствовали представници већине локалних али и Националне туристичке организације, већих туристичких агенција и хотела.

Дигитални маркетинг је један од главних алата који данас користе издаваоци смјештаја у комуникацији са потенцијалним корисницима, казао је Ђорђе Станојловић, в.д. директора Туристичке организације.

Ђорђе Станојловић, в.д. директора Туристичке организације Херцег Нови

– У огромној мјери је изражен у туризму, кроз креирање туристичког производа и пласирање на тржиште и бирање клијентеле. У том контексту, водили смо се идејом да иницирамо овакав самит који је од изузетне важности у ширењу свијести о потребама и вриједностима дигиталног маркетинга, прије свега у туризму, али и у осталим гранама привреде. Период предсезоне је одабран за термин конференције јер је у највећој мјери ово вријеме када људи бирају дестинацију за љетовање, објаснио је Станојловић.

Маркетинг агенција Маниа из Бања Луке ће из свог угла указати на важност дигиталног маркетинга и шта све обухвата комплетан процес брендирања дестинације, казао је за РТХН предсједник агенције Марко Врховац.

Марко Врховац, предсједник Маркетиншке агенције Маниа из Бања Луке

– „Маниа“ се бави брендирањем туристичких дестинација. Оно у чему смо се издвојили је наш пројекат брендирања Туристичке организације и регије Републике Српске као дестинације. Видео спот је освојио велики број награда, међу којима и Grand prix на Фестивалу у Мадриду и то нас је издвојило и препоручило да нас позове Туристичка организација ХН. Испричаћемо из нашег угла, шта значи брендирати једну дестинацију од почетка до краја. Вријеме короне нас је све гурнуло у дигитални канал комуникације, а ми желимо показати и фазе које се десе прије комуникације. То су добро брендирање дестинације, добра стратегија која је основа свега, а тек онда продукција материјала, спотова, визуелни идентитет и све оно што иде са тим у пакету. Тек на крају иде добра комуникација која је на дигиталним каналима јер је и циљна група ту.

Конференција Кенова 2022, Херцег Нови

Објашњава да свако може да произведе квалитетат садржај без скупе опреме али уз добру идеју.

– Данас је најбољи маркетинг онај који не изгледа као маркетинг већ као да га је неко радио за себе, на креативан начин и дошао тако до циљне групе. Такође, оно што је данас тренд, не мора да значи да ће бити за пола године, а самим тим и сва наша стратегија и тактичка комуникација мора да се прилагоди томе, форматима који су доступни. Најбољи примјер томе је Тик ток који је експлодирао и условио да видео мора бити краћи, динамичнији и да у кратком трајању пренесе поруку, казао је Врховац.

Суорганизатор конференције Дамир Кокеза, истиче да је веома задовољан одзивом што потврђује да су на овај начин урадили нешто добро и корисно за развој Херцег Новог и Црне Горе.

Дамир Кокеза, суорганизатор конференције Кенова

– Био сам скептичан јер не знам да ли су људи свјесни колико нам је дигитални маркетинг заиста потребан, а то је и разглог зашто смо конференцију организовали, управо да бисмо их на то упутили. Одзив је превазишао сва моја очекивања. Нисмо имали превише времена за позиве учесницима, организацију, а дошли смо у ситуацију да морамо повећати број мјеста у сали. Надам се да је ово само прва конференција у низу и да ће наредне бити још боље и посјећеније.

Конференција Кенова 2022, Херцег Нови

Казао је да су конференцијом покривене све теме дигиталног маркетинга, од основног брендинга зашто неко треба да има свој лого, до тога зашто треба да има свој сајт, те зашто су друштвене мреже данас доминантне у промоцији туристичких садржаја и како их на правилан начин користити.

Међу говорницима и модераторима били су Ненад Витомировић, секретар за туризам, економски развој и инвестиције Херцег Новог, Јован Суботић, из секретаријата за међународне односе, као и организатори Хајп фествала.

Сутрашње предавање, које такође почиње у 11:00 сати у Пламон беју, прилагођено је мањим туристичким привредницима.

Конференција је уприличена у сарадњи са Туристичком организацијом као и Секретаријатом за туризам, економски развој и инвестиције Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here