Отворен Ускршњи базар у Његошевој улици

Дуж главне градске улице данас је почео Ускршњи базар који ће трајати до недеље. Манифестација која се организује у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, окупила је дванаест излагача који су представили своје рукотворине.

Како је за РТХН рекао менаџер манифестација у Туристичкој организацји Милутин Говедарица штандови су у складу са ускршњим бојама и производима.

– На ускршњем базару се могу наћи маштовито украшена јаја, цвјетни аранжмани, хеклане играчке, укусне празничне делиције и много више, информише Говедарица.

По традицији своје рукотворине изложиле су углавном даме за чију машту и вјештину израде украсних предмета и делиција нема границе. Једна од њих, Рената Палајса, каже да су базари овог типа идеални да остваре контакт са купцима.

-Бојана Говедарица и ја смо донијеле украшаване медењаке, које дјеца највише воле, класичне, мале пињице, као и украшаване зеке пињице, казала је Рената Палајса.

Јелена Косић се бави производњом домаћих сапуна и украсних сапунских корпи.

-Данас изложено је прилагођено предстојећем ускршњем празнику, лијепо је аранжирано, са пуно боја, дјеца су одушевљена, рекла је Косић.

Ускршњи базар дио је манифестације Бирам радост коју организује ТО града. Током викенда главни градски трг ће бити централно мјесто сусрета дјеце и одраслих који ће имати прилику да заједно на традиционалан начин шарају ускршња јаја, забаве се уз аниматоре, и такмиче се у необичним дисциплинама. Наредне седмице уочи Васкрса поново ће шарени штандови испунити Његошеву улицу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here