Концерти о којима се прича – Портонови доводи још једну свјетску атракцију у Херцег Нови

Након сјајног концерта Queen Symphony Sensation, одржаног протеклог викенда у Портоновом, забава се наставља до краја љета уз многобројне наступе и дешавања за дјецу.

У сриједу, 9. августа, Марина трг је резервисан за Barcelona Gipsy balKan Orchestra (БГКО). БГКО је међународни ансамбл музичара са сједиштем у Барселони који се прославио извођењем својих интерпретација традиционалне музике са Балкана, Блиског истока и Медитерана. Јединствен звук који је одушевио публику широм свијета стварају различити умјетнички утицаји његових чланова: Маргерита Абита (глас, Италија),  Иван Ковачевић (контрабас, Србија), Јулиен Канал (гитара, Француска), Олександр Сора (виолина, Украјина), Фернандо Салинас (хармоника, Шпанија), Ћави Пендон (кларинет, Шпанија) и Алберт Енкаминанко (удараљке, Шпанија). Прије њих, на Марина тргу од 20:00 наступиће диџеј Марко Милошевић (МКДСЛ) познат по свом Клубославија пројекту. Клубославија се бави клупском ревитализацијом пјесама са простора бивше Југославије. Вријеме и жанр нису важни, тако да се у сетовима налазе поп, функ, њу вејв, диско, електро, рок и шлагер бисери, а ту се провуку и народна, етно, фолк и денс блага.

У петак, 11. августа, планирано је забавно поподне за цијелу породицу. Од 19:00 на Марина тргу ће наступати различити аниматори, на штулама, моноциклу и други, а за музичку пратњу задужен је бенд Црвено и црно.

Прави спектакл очекује вас 16. августа, када ће на Марина тргу наступити Циркус аниматори. Кловнови, џинови на штулама, велики шоу са сапуницом, наступи на трапезу, дјевојке са лед крилима и ватрене виолине само су дио програма који вас очекује од 20:00 у Портоновом.

Концерт Montenegro Essence биће организован 18. августа на Виста тргу у Портоновом од 20:00  и представља комбиновање различитих музичких жанрова кроз дијалог несвакидашњег састава инструмената музичког ансамбла. Овај концерт гитарског дуа Никчевић и Булатовић пратиће оркестар састављен од гудача, дувача, хармоника, бас гитаре и перкусија. Моћ овог ансамбла нуди широки звучни дијапазон, од суптилних романтичних мелодија, па све до неуобичајених грмећих неправилних балканских ритмова.

Млади умјетник Петар Вагнер (Фантом) након снимања спота за нумеру “Мирис Јадрана” се враћа у Портонови, у суботу, 19. августа, гдје ће одржати концерт на Тргу у насељу. Фантом је извођач, аутор и продуцент који је постао познат у региону по ретро балади “Барбара” и специфичним, стилским обрадама екс-Ју поп рок пјесама. Његови концерти су енергични и динамични, а међу публиком у халама широм региона могу се наћи припадници и млађих и старијих генерација. Фантом тренутно ради на припреми новог албума, а први сингл са истог је пјесма “Мирис Јадрана” о носталгичнин сјећањима на љета проведена на Медитерану.

Улаз на концерте је бесплатан за све посјетиоце.

Четврте “Portonovi Kids’ Games” биће организоване 20. августа а овога пута доносе полигоне свестраности и игре за дјецу од 4 до 12 година, а пријаве су могуће на линку. Након тога, 26. августа, слиједи још један догађај за дјецу у сарадњи са Црногорским олимпијским комитетом – RetroOlympics.

 

Часови јоге уз залазак сунца организују се сваке сриједе и недјеље и у августу. За пријаве контактирајте траинингстудио@портонови.цом или +382 67 060 288.

Календар догађаја у Портоновом је доступан на линку, а за више информација можете контактирати events@portonovi.com.

ПР текст

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here