Концерти на Тргу од музике одушевили публику

Новљанин и професор у Музичкој школи Александар Бубања и гитариста из Турске Џенк Ердоган наступили су синоћ на Тргу од музике у оквиру фестивала гитаре. Концерти ова два умјетника одушевили су бројну публику.

Алескандар Бубања

Невјероватан осјећај је наступати пред оваквом публиком у свом родном граду. Овакву енергију не би могао нигдје друго да доживим, казао је Александар Бубања.

-Гитаристима много значи да имамо овакве фестивале, још кад се дешава у нашем граду то је једна велика ствар. Сви еминентни музичари који долазе, често се враћају на овај фестивал који је у малом мјесту, али по мени у једном од најљепших, казао је Бубања.

Џанк Ердоган

Први пут на фестивалу наступио је умјетник из Турске Џанк Ердоган и истакао да је веома битна сарадња на пољу културе између Турске и ЦГ.

-Одушевљен сам наступом у Херцег Новом. Овај фестивал одржава се 16. пут , за разлику од других у свијету који трају само неколико година. Пратио сам концерте у оквиру овог фестивала и интересантно је са колико пажње публика прати концерте. Публика у Црној Гори је навикла на ову врсту музике и то је веома важно. Организација фестивала је на високом нивоу, казао је Ердоган.

Турски Институт „Јунус Емре“ из Подгорице подржао је наступ гитаристе Ердогана на фестивалу у Херцег Новом, казао је Џан Гурај.

-Турски културни центар из Подгорице има добру сарадњу са локалним установама овдје у ХН, посебно са Херцег фестом. Сваке године смо скоро присутни на разним фестивалима и то нам је заиста битно. И односи између ЦГ и Турске су одлични и то нам пружа додатну могућност да се сарадња на пољу културе унапријеђујемо, казао је Гурај.

Вечерас у оквиру фестивала вече шпанске и португалске музике, а наступиће Тамара Јокић и Душан Поповић Липовац у 21 сат на Тргу од музике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here