Концерт ученика музичких школа Црне Горе одржан у Дворани „Парк“

Kонцерт свих музичких школа Црне Горе у оквиру пројекта ВИВУМ (врлине и вриједности у музици), који је одржан синоћ у Дворани Парк потврдио је још једном да у сваком крају Црне Горе има врло талентоване дјеце, као и заједништвa и пријатељствa. Музичка школа Херцег Нови први пут је била домаћин.

Директор Музичке школе „Вида Матјан“ из Котора Михајло Лазаревић казао је да им је изузетно драго што су покренули овакву једну иницијативу, а то је да се дјеца са територије цијеле Црне Горе саберу у једном граду и заједно музицирају.

-Они се на овај начин упознају, стичу се нова пријатељства, познанства , а то ће резултирати неким њиховим будућим наступима и концертима, гдје ће се у неком камерном ансамблу заједно музицирати. Драго нам је да смо овог пута у Херцег Новом , граду са дугом музичком традицијом и да смо одмах на почетку школске године успјели да проберемо дивне ученике који су дошли да представе свој рад, професора, град и музички школу и да допринесу да кишно вече у Херцег Новом буде једно весело, надахнуто и испуњено музиком.

Директорица Музичке и балетске школе Улцињ Фатима Бузуку истакла је да се дивно осјећала на концерту и да је дивно реаговала и публика.

-Ово је дјеци једно лијепо искуство и да ће им остати у сјећању. Циљ пројекта је да се дјеца што више друже, сарађују, размјењују искуства и да их некако мотивишемо ка овој лијепој професији.

Професорица соло пјевања у Музичкој школи „Васа Павић“ Марина Цуца Франовић казала је да је ово била јако лијепа вече.

-Тек смо кренули са радом и можда је прерано нешто представити, али када имате добре професоре, а још боље ђаке онда мислим да је одличан спој и ово је резултат, казала је Франовић.

На концерту је наступила ученица професорице Франовић, Катарина Ћупић, казала је да су овакви концерти од великог значаја да би добили неку сигурност и више ослобађали.

-Поготово је за млађе ученике ово значајно, јер знам колико је тешко кад смо млађи. Ја сам имала тад трему, имам је и сад. Црна Гора има много талентоване дјеце, вечерас сам уживала слушајући их, казала је Ћупић.

Директорица Музичке школе Херцег Нови Нивес Ненадовић захвалила је колегама што су имали повјерење да могу да организују овакав концерт.

-Задовољна сам јер смо се представили на најбољи начин. Из сваке школе је наступио по један представник са програмом који је био на високом нивоу. Циљ је да прикажемо заједништво. Музика је јединствена и трудимо се да организујемо три концерта у све три регије у Црној Гори.

Наредни концерт у оквиру пројекта ВИВУМ биће у Бијелом Пољу, а завршни у Подгорици.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here