Средњошколци учили о иновацијама и вјештинама

У оквиру пројектa “S3forY” коју спроводи Невладина организација “Мрежа помоћи” у сарадњи са Туристичком организацијом Херцег Нови, у хотелу АЦД одржана је манифестација којој су присуствовали ученици четвртог разреда СМШ “Иван Горан Ковачић”. Пројекат је подржан од стране Фонда за иновације Црне Горе.

Како информишу из НВО Мрежа помоћи пројекат је осмишљен у циљу подстицања економије знања засноване на иновацијама и вјештинама у областима паметне специјализације са акцентом на технолошке области у којима Црна Гора треба да, убрзаном динамиком, унапређује људске ресурсе, са посебним фокусом на подстицање иновативних ИЦТ трендова, зелени ИЦТ, креативне индустрије, концепта дигиталних номада и промоције фриленсинг прилика за запослење.

Како би учинили паметну специјализацију занимљивом и подстакли младе за стицање искуства и специјализацију, на манифестацији су учествовали: директор НВО “Мрежа помоћи” Предраг Мијушковић, успјешни програмер из Херцег Новог, Милан Лалић који је подијелио искуства са темом “Game Development  Hell”.

О  искуству каријере као фриленсер са темом “Непроцијењиво искуство” причао је Милорад Зечевић из Никшића, приликама указаним у паметној специјализацији Црне Горе у области пољопривреде, енергетике и туризма кроз тему “Digital Village” Ратко Тадић, а о новим трендовима у ИЦТ сектору назначених у стратегији паметне специјализације кроз тему “Fast future”, говорио је Дарко Жугић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here