КОМПАНИЈА МТЕЛ НОВИ СПОНЗОР ВАТЕРПОЛО И ПЛИВАЧКОГ САВЕЗА ЦРНЕ ГОРЕ

Компанија Мтел нови је спонзор Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе (ВПСЦГ). Уговор на годину потписали су предсједник ВПСЦГ др Ђуро Марић и извршна директорица компаније Мтел Татјана Мандић.

Предсједник ВПСЦГ Марић је, након потписивања уговора, казао да је Мтел као друштвено одговорна компанија показала спремност да обнови пријатељство са Ватерполо и пливачким савезом и на тај начин подржи
најтрофејнији црногорски спорт.

-Уз бројне припреме, турнире и остале обавезе, пред нама је једна јако захтјевна година у којој ћемо дати све од себе да наставимо континуитет освајања медаља, и да се полако гради екипа за оно главно, а то су Олимпијске игре у Паризу 2024. године”, рекао је Марић.

Како је истакао, подршка Мтел-а долази у правом тренутку за Савез.

“Показали су спремност да нас подрже, иако свјесни чињенице да ми нијесмо профитабилан спорт, али смо спорт који је донио највише радости Црној Гори”, казао је Марић.

Он је подсјетио да су Савез и компанија Мтел и раније имали сарадњу, а сада је она подигнута на још већи ниво, уз жељу да она буде до Париза и Олимпијских игара.

“Поносан сам и задовољан, што је једна овако јака компанија уз наш најуспјешнији спорт. Надам се да ће ова сарадња резултирати још бољим резултатима Ватерполо савеза”, закључио је Марић.

Извршна директорица Мтел-а Татјана Мандић је истакла да најбољи иду уз најбоље, зато су они са најбољима у црногорском спорту.

„Ватерполо репрезентација Црне Горе је један од најтрофејнији тимова и много пута су донијели радост свим грађанима. Потписивањем уговора о спонзорству од данас у МТЕЛ-у и званично имају пријатеља“, рекла је
Мандић. Ту смо да их подржимо у будућим такмичењима, а они ће се убрзо опет обрадовати неком од медаља.

„Наше пријатељство са Ватерполо и пливачким савезом Црне Горе почело је још 2007. године и од тада заједно нижемо успјехе. Знам да бројне обавезе очекују како ватерполисте, тако и наше пливачке селекције. Свима
желимо пуно успјеха, а посебно истичем да вјерујемо у наше ајкуле који су како смо чули окупили сјајан подмлађен тим спреман за нове побједе“, поручила је Мандић, а преноси Медиабиро.

Селектор за ватерполо Владимир Гојковић захвалио се компанији МТЕЛ на спонзорству уз жељу да се сарадња настави и у наредним годинама.

“Пред нама је година пуна изазова за наш спорт. Први пут у једној години имаћемо и Свјетско и Европско првенство за ватерполисте, и то у мају у Фукуоки, и крајем августа у Сплиту. Увелико смо почели са припремама за нову сезону, јер поред ова два такмичења, учествоваћемо и у Свјетској лиги, а највјероватније на Медитеранским играма и Свјетском купу”, рекао је Гојковић.

Према његовим ријечима, млађе селекције учествоваће на три велика
такмичења.

“Такође, пливачке репрезентације су већ кренуле са такмичењима у новој сезони. Тренутно су у казању на Европском првенству у малим базенима, у децембру ће учествовати на Свјетском првенству у Абу Дабију. Једна јако захтјевна сезона, и подршка МТЕЛ-а нам пуно значи”, казао је Гојковић.

ФОТО:МЕДИА БИРО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here